Akşener, İYİ Parti'nin HDP'li Semra Güzel kararını açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı ziyaret etti. Akşener, görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

Akşener, İYİ Parti'nin HDP'li Semra Güzel kararını açıkladı

Mansur Yavaş ile görüşmesinden memnun ayrıldığını aktaran Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Ziyaretimizin sebebi dün halk otobüsleri esnafı ve minibüsçüler esnafı beni ziyaret ettiler. Bazı talep ve istekleri oldu. Ben de kendilerine söz verdim. Bazı zorluklar var belediyeye dair çözümlenmesi gereken. Onların taleplerini bizzat ileteceğimi söyledim. Onun için geldim.

Ankara'ya dair yaptıklarına ve yapacaklarına yönelik çok güzel projeler ve hizmetler öğrendik. Ziyadesiyle memnun bir şekilde genel merkeze gideceğiz. Hem belediye başkanlığında gösterdiği ayrımcılık yapmadan, oy vermiş vermemiş bakmadan somut hizmetleri sosyal belediyecilik çerçevesinde yaptıkları hizmetleri öğrenmekten mutluluk duydum."

SEMRA GÜZEL'İN PKK'LI TERÖRİSTLE FOTOĞRAFI

HDP'li Semra Güzel'in PKK'lı terörist ile çekilmiş fotoğraflarına İYİ Parti'nin sessiz kaldığı iddiaları ve 'HDP ile gizli ittifak mı var?'sorusuna ise Akşener'in yanıtı şöyle oldu:

Bildiğim kadarıyla AKP Genel Başkanı Sayın Erdoğan'ın da ne dediğine dair bilgim yok. AKP yöneticilerinin ısrarla bu konu üzerinden kimsenin bir laf etmediğine dair söylemleri çok ilginç. Muhtemelen şuur altlarındaki Sayın Erdoğan'a, genel başkanlarına duydukları gıcıklığı bizim üzerimizden ortaya döktüler.

Açılım saçılım denilen sürece karşı çıkmış insanlarız. Erdoğan ve arkadaşları "kandan besleniyorlar, analar ağlamasın" diyerek taciz eden bir dili kullanmışlardı.

Şahsen ben 2010 yılında, üniversitede hocaydım, çok ilginçtir bir Kürt öğrencinin aramasıyla o meşhur çadır mahkemelerinde teröristler mahcup olmasın, üzülmesin, sıkılmasınlar diye Türk bayrağının ve Atatürk'ün resminin çıkarıldığını öğrendim. Ben onu Meclis'te devrin Adalet Bakanı'na sormuştum ve kamuoyuna mal olmuştu.

"ARKADAŞLARIMIZ FEZLEKEYE EVET DİYECEKLER"

Semra Güzel'in fezlekesi gelecek Meclis'e ama emin değilim çünkü ne zaman AKP'liler bağırdılar hiçbir sonuç olmadı. Bu fezlekeye "evet" oyu verecek arkadaşlarımız. İYİ Parti'nin tutumu her zaman terör, teröre yataklık, iltisak, irtibat gibi konularda açık ve nettir. Burada sorunumuz yok, umarım rahatlamışlardır.

Akşener, Millet İttifakı'nın adayıyla ilgili soruya, "Bizim adayımız 13. Cumhurbaşkanı olacak" yanıtını verdi.

"ANLIYORUM Kİ TÜİK BAŞKANI VE MERKEZ BANKASI BAŞKANI DEĞİŞECEK"

Bir gazetecinin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "Ben seçime tek haneli enflasyonla gideceğim 2023 Haziran ayında. Türkiye'yi kendi haline bıraksanız bile yüzde 5 büyür" sözlerini hatırlattığı Akşener, şunları söyledi:

"Anlıyorum ki TÜİK Başkanı ve Merkez Bankası Başkanı da değişecek. Yazlık kışlık bir sistemi var oranın... TÜİK'e göre bir enflasyon rakamı açıklanacak ve Sayın Nebati'nin de gözlerinin ışıltısına bakıp böyle bir enflasyon sonucuyla karşılaşacağız gibi görünüyor."

Etiketler
Meral Akşener Ankara İYİ Parti HDP