İYİ Partili Bahadır Erdem: 'AK Parti'nin trolleri sansar gibi bekliyor'

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, İzmir'de yaptığı açıklamalarla iktidarı eleştirdi.

İYİ Partili Bahadır Erdem: 'AK Parti'nin trolleri sansar gibi bekliyor'

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Adalet ve Hukuk Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, İzmir'de güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişle ilgili yaptığı açıklamalarda iktidarı da eleştirdi.

''SANSAR GİBİ BEKLİYORLAR''

"AK Parti'nin trolleri sansar gibi bekliyor'' diyen Erdem, ''Cumhurbaşkanını Meclis seçecek' diyeceğiz. Sonra onlar 'Gördünüz mü bunları, Cehape anlayışı' diyecekler. Daha bunlar uyanamadı arkadaşlar, muhalefette biz varız. Daha bunların kafası basmadı. Biz hem yapıyoruz, hem öğretiyoruz hem canlarına okunması gerektiği yerlerde canlarına okuyoruz. Çünkü biz İYİ Parti'yiz" dedi.

"AT KOŞTURMAK İSTİYORLAR"

İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş hedefiyle ilgili konuşan Bahadır Erdem şunları kaydetti:

"Milletçe, ülkece zor günlerden geçiyoruz. Kriz demek buna artık çok yetersiz. Büyük bir ekonomik bir buhrandan geçiyoruz. Bu ülkeyi yönetememenin, kötü yönetmenin her alanda yarattığı bir buhran.

Bu ekonomik krizin en önemli nedeni hukukun bir kenara bırakılması ve hukuktaki büyük kriz. Tek adam rejiminden geçiyoruz. Birçok devletin kanunlarında OHAL döneminde Anayasa’da tek bir kelime oynatamazsınız. Biz OHAL döneminde; zorla, milletin yarısının en az inadına, 100 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’nin parlamenter sistemini değiştirdiler.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde kuvvetler ayrılığı dediğimiz, yasama-yürütme-yargı birbirinden bağımsız olabilseydi, milletin meclisi iktidarı denetleyebilseydi o zaman belki kabul edilebilirdi. Bu adamlar geldiğinden beri denetlenmek istemiyor, at koşturmak istiyorlar. Yirmi senedir böyleler. 'Kimseye sormayayım, ben ne dersem o olsun, canım ne isterse onu yapayım, hukuk arkamdan gelsin.' Böyle bir devlet yönetimi, anlayış dünyanın neresinde var? Apartman yönetiminde dahi, yönetici seçiyorsunuz, yanına bir de denetçi seçiyorsunuz. Burası sizin babanızın çiftliği mi? Burası Türkiye Cumhuriyeti. Burada İYİ Parti var, Meral Akşener var, İYİ Parti’nin neferleri var."

Etiketler
Bahadır Erdem İzmir İYİ Parti