CHP'li Taşkın: 'İktidar 20 yıl boyunca yoksulluğu idare etmeyi tercih etti, muhtaçlıktan beslendi'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, iktidarın 20 yıl boyunca yoksulluğu idare etmeyi tercih ettiğini, hatta muhtaçlıktan beslendiğini söyledi.

CHP'li Taşkın: 'İktidar 20 yıl boyunca yoksulluğu idare etmeyi tercih etti, muhtaçlıktan beslendi'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Romanlarla bir araya geldi. Roman Buluşması'na, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın ve İzmir Milletvekili Özcan Purçu ile partililer eşlik etti.

YÜKSEL TAŞKIN: SİYASETLE HAMASET ARASINDA ÇOK NET BİR FARK VAR

Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Başkanı Ertan Aksoy'un da bir sunum yaptığı toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, "Siyaset ile hamaset arasında çok net bir fark var. Hamaset o anda duygu yaratır sonra unutulur. Siyasette gerçekten konuşmayı gerektirir. Bizim Roman buluşmalarımız ki bu ilk değil sonuncusu da olmayacak gerçekten birbirimizi dinlemek, gerçekten birbirimizi anlamak ve biz olmak için birbirini anlamazsan biz olamazsınız zaten çok temel amacımız budur" dedi.

''MUHTAÇLIĞI BESLEDİLER''

Türkiye'nin her geçen gün yoksullaşmasında bahseden Taşın, ''Günü kurtarırsınız evet, 3 kap yemeği ihtiyaç vardır evet. Ama bundan sonrası çok çok önemli. Çünkü biz yoksulluğu idare etmek değil yoksulluktan çıkmayı önceliyoruz. İktidar 20 yıl boyunca yoksulluğu idare etmeyi tercih etti. Hatta muhtaçlıktan beslendi. Muhteşem kültüründen oy devşirmeyi tercih eti. Biz diyoruz ki bize oy versin vermesin asıl gayemiz insanları yoksulluktan çıkarmaktır. Dolayısıyla biz vaad ettiğimiz sosyal devlet hak temelli etkin bir sosyal devlettir. En önemli araçlarımızdan bir tanesi aile destekleri sigortası olacaktır'' ifadelerini kullandı.

Etiketler
Yüksel Taşkın