HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'na Aysel Tuğluk soruşturması

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında, sosyal medya paylaşımı nedeniyle soruşturma başlatıldı.

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'na Aysel Tuğluk soruşturması

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 21 Aralık’ta demans tanısı konulan ve Kocaeli Üniversitesi'nin “cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen infazı ertelenmeyen eski milletvekili Aysel Tuğluk'un serbest bırakılması için sosyal medya hesabından çağrı yaptı.

Gergerlioğlu paylaşımında, “Bir an evvel Aysel Tuğluk için adalet talebimiz var. Zulüm bitsin, adalet gerçekleşsin. Kandıra Cezaevi’ndeki Aysel Tuğluk çıkmalı! Hepinize saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Paylaşımın ardından Gergerlioğlu hakkında TCK 301’inci maddesi gereğince “devleti ve organlarını aşağılama”, TCK 277’nci maddesi gereğince “bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs” ve TCK 215'inci maddesi gereğince “suçlu ve suçluyu övme” suçları kapsamında soruşturma başlatıldı.

''HASTA MAHPUS ÖLMESİN DEMEK SUÇ OLMUŞ''

Soruşturma kararı sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan Gergerlioğlu, ''Hasta bir mahpus ölmesin” demek suç olmuş! “Aylardır infaz erteleme verilmeyen ve hastalığı ilerleyen hasta mahpus Aysel Tuğluk vekilimiz tabutta tahliye olmasın” demek suç olmuş. Ey Adalet Bakanlığı bizi soruşturmalarla korkutamazsın! Geç onları da 2. Garibe Gezer olmasın'' ifadelerini kullandı.

Etiketler
Aysel Tuğluk Ömer Faruk Gergerlioğlu Kocaeli HDP