Bahçeli, Turkovac aşısı oldu: 'Tüm halkımızı Turkovac aşımızı olmaya davet ediyorum'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerli Turkovac aşısını olduğunu açıkladı.

Bahçeli, Turkovac aşısı oldu: 'Tüm halkımızı Turkovac aşımızı olmaya davet ediyorum'

MHP lideri Bahçeli, yerli aşı Turkovac'ı olduğunu duyurdu.

Twitter hesabından paylaşım yapan Bahçeli, "Tüm halkımızı Turkovac aşımızı olmaya davet ediyorum." diye yazdı.

Bahçeli, Turkovac aşısı oldu: 'Tüm halkımızı Turkovac aşımızı olmaya davet ediyorum' - Resim : 1

Bahçeli'nin paylaşımı şöyle:

"Yerli ve milli üretimimiz Turkovac aşımı oldum. Sağlık Bakanlığımızın uyarılarını dikkate alarak, salgından en yakın zamanda kurtulacağımız ümidiyle tüm halkımızı Turkovac aşımızı olmaya davet ediyorum."

TURKOVAC HAKKINDA

Turkovac aşısına acil kullanım onayı verilmiş ancak bu onayın Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir kurum olan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan verildiği ortaya çıkmıştı. Bu durum aşının bilimselliğini tartışmaya açmıştı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut da Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun (TİTCK) acil kullanım onayı verdiği Turkovac aşısının Faz-1, Faz-2 ve Faz-3 çalışmalarının olmadığını söylemişti.

Bulut, "Bunun, bilimsel yayın haline gelmemesi durumunda bilimsel bilgi olarak kabul edilebilmesi mümkün değil. Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda oldukça şeffaf davranması gerekiyor ve bu çalışmaların da hızlı bir şekilde bilimsel dergilerde yayınlanması gerekiyor ki bizim uzman kuruluşlarımız, pandemi çalışma grubumuz bu belgeleri inceleyerek Turkovac ile ilgili bir bilgi sunabilsinler. Çünkü ortada bir aşı yok, aşı olduğu iddia edilen bir solüsyon var” diye konuşmuştu.

Etiketler
MHP Devlet Bahçeli