İddia: İçişleri'nin 'terör' listesi, İBB çalışanlarının sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarına bakılarak hazırlandı!

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 'teftişiyle' ilgili dikkat çeken bir iddia ileri sürdü. Buna göre liste, çalışanların sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarına göre hazırlandı.

İddia: İçişleri'nin 'terör' listesi, İBB çalışanlarının sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarına bakılarak hazırlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ‘bazı çalışanların terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğuna yönelik iddialar’ gerekçesiyle başlatılan ve kamuoyunca 'siyasi sebeplere' dayandırılan teftişle ilgili tartışmalar sürerken, Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş'tan dikkat çekici bir iddia geldi.

Yarkadaş, söz konusu listenin belediye çalışanlarının sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarından yola çıkılarak hazırlandığını ileri sürdü. Bu iddiasını, AKP'li kaynaklarına dayandırdı.

"Bazı AKP’lilere göre, ‘terör listesi’ denilen bakanlığın açıkladığı liste, İBB çalışanlarının sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlardan yola çıkılarak hazırlanmış. İmamoğlu döneminde işe alınan kişilerin sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlardan kimin hangi partiye oy verdiği üzerinden bir ‘analiz’ yapılmış" diyen Yarkadaş, şunları kaydetti:

'HDP'YE OY VERDİĞİ GÖRÜLEN VE BAZI SOL MÜZİK GRUPLARININ ŞARKILARINI BEĞENENLER TASNİF EDİLMİŞ'

"HDP’ye oy verdiği görülen kişiler ile bazı sol müzik gruplarının şarkılarını beğenen ya da paylaşan kişiler buna göre tasnif edilmiş. Ortaya da kanunlarımıza aykırı o garip liste çıkmış. Tabii bu bazı AKP’lilerin iddiası… Yani; ‘AKP koridorları’nda dile getirilen bir iddia.

'ORTADA ÇOK DAHA VAHİM BİR DURUM VAR'

Eğer bu iddia gerçekse; ortada çok daha vahim bir durum var. Zira; AKP’li İçişleri Bakanlığı şu ana kadar 600 teröriste ilişkin somut bir veri ortaya koyamadı. Bu kişilere ilişkin başlatılmış herhangi bir soruşturma da yok… Ya da varsa bile biz bilmiyoruz… Bildiğimiz tek şey; DİAYDER adlı derneğe yönelik başlatılan soruşturmada, İBB çalışanı olduğu söylenen 5 kişinin isminin geçtiği…”

Etiketler
Barış Yarkadaş İstanbul İçişleri Bakanlığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi