Erdoğan, CHP'li belediye başkanlarını açıkça hedef aldı: İnsan içine çıkacak yüzü olmayacak

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partili belediye başkanlarına seslendi. CHP'li belediye başkanlarını hedef alan Erdoğan, AKP'li belediye başkanlarına da bir dizi talimat verdi.

Erdoğan, CHP'li belediye başkanlarını açıkça hedef aldı: İnsan içine çıkacak yüzü olmayacak

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'daki 'Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, konuşmasının büyük bir bölümünü CHP'li belediye başkanlarını hedef alarak sürdürdü.

"Yakın tarihimiz belediyede başarısız olan partilerin merkezi yönetimde tutunamadığını bize gösterdi. Son seçimde CHP'ye geçen belediyelerin şehirlere nasıl ağır maliyetler getirdiğini takip ediyoruz" iddiasında bulunan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'BEN 1,85 BOYUNDAYIM, MEZARIMDA ONA GÖRE OLACAK'

"Bir şehirde belediye başkanımız kucaklayıcı olursa, teşkilatımızın diğer birimleri de ona uyacaktır. Belediye başkanına gurur, kibir asla yakışmaz. Biz tevazu ehli olmaya mecburuz. Neyiz, kuluz. Eninde sonunda gideceğimiz yer toprak. Ben 1,85 boyundayım, mezarım da ona göre büyük olacak. Diğerleri düşünsün."

Erdoğan, AKP'li belediye başkanlarına seslenerek, "Tüm gayretlerinizi, tüm hesaplarınızı 2024'te yapılacak mahalli idareler seçimine değil, 2023 Haziran'ındaki seçime göre ayarlamanızı istiyorum" dedi. Bu talebi, konuşması boyunca yineleyen Erdoğan, "Aşmamız gereken ilk bent 2023'tür. Bunu başardığımızda 2024 için elimiz güçlü olacaktır" diye konuştu.

'BU ARADA BİR 80 BİN LİRA DAHA KAZANDIM'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ocak ayındaki grup toplantıları gerekçe gösterilerek Erdoğan'a 80 bin lira ödemesine hükmedilen kararı hatırlatan Erdoğan, "Bu arada bir 80 bin lira daha kazandım. Adamın işi gücü yalan, iftira. O iftira attıkça yargı da kararlarını olumlu şekilde veriyor" ifadelerini kullandı.

'BUNLARIN İNSAN İÇİNE ÇIKACAK YÜZLERİ KALMAYACAK'

Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere CHP yönetiminde olan belediyeleri hedef alan Erdoğan, "Bir yıl yalanla bizim yaptığımız işleri kendilerine mal ettiler, İstanbul ve Ankara'da bunu yaptılar, ikinci yıl makyajları döküldü. Önümüzdeki yıldan itibaren bunların insan içine çıkacak yüzleri varsa, kalmayacaktır" dedi.

'YEŞİL KALKINMA PROJESİ'

"Küresel iklim değişikliğinin insanlığı daha çok tehdit ettiği gerçeğini göz önüne tutarak yeşil kalkınma devrimini gündemimize oturttuğumuzu açıkladık" diyen Erdoğan, "Sizleri bu hususa önem vermeye, hazırlıkları yapmaya davet ediyorum" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANLARINA TALİMAT: ŞATAFATA MEYDAN VERMEYİN

Saray'daki şatafat ve lüks harcamalarıyla sık sık gündeme gelen Erdoğan, AKP'li belediye başkanlarına ise şöyle talimat verdi:

"İmar planlarınızdan, bindiğiniz araca ve özel hayatınıza kadar; bize laf getirecek en küçük bir lüks, en küçük bir şatafat görüntüsüne meydan vermemelisiniz."