CHP'li Veli Ağbaba kürsüde tek tek anlattı: AKP, aynı konuda 4 farklı açıklamayı böyle savundu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Meclis kürsüsünde asgari ücreti hesabı yaparak AKP'yi eleştirdi. Ağbaba, asgari ücret konusunda AKP'nin 4 farklı açıklamayı da aynı şekilde alkışladığını ve savunduğunu söyledi.

Ağbaba, asgari ücret görüşmeleri sırasında AKP'li vekillerin asgari ücret ile ilgili 4 farklı açıklamayı aynı şekilde savunduğunu söyledi.

"AKP hakikaten ilginç bir parti" diyen Ağbaba, "Cumhurbaşkanı başka, Bakan'ı başka, milletvekilleri başka konuşuyor. 24 saat geçmeden çark ediyorlar, birbirlerine adeta kumpas kuruyorlar." sözleriyle iktidar partisini hedef aldı.

"Asgari ücretin vergi konusunu, Perşembe günü Cumhurbaşkanı ve Bakan, cuma günü eski Bakan, Cuma akşamı ise AKP'li vekilleri farklı farklı açıkladı." diyen Ağbaba, durumu "komedi" olarak nitelendirdi.

TEBRİK EDİLMESİ GEREKEN BİR GRUP VAR

Bu süreçte tebrik edilmesi gereken bir grup olduğunu söyleyen Ağbaba, CHP grubunu tebrik ederek "Asgari ücretliye, emekçiye, çalışanlara bir kazanım daha sağlayan bir grubun hakkını verelim" dedi.

"Asgari ücretle çalışan oranı bizde yüzde 60'lara dayanmış durumda. Toplu iş sözleşmesi oranı ve işçi hakları sıralamasında ise dünya sonuncusuyuz." diyen Ağbaba, "AKP'lilerin tuzu kuru olduğu için umursamıyorlar ama gerçekler ortada." diyerek Türkiye'nin durumunu belgelerle açıkladı.

"Gelin şimdi asgari ücret hesabı yapalım. Kira, yol, su, faturalar, ekmek hesabı yapınca asgari ücretten geriye ne kalıyor?" diyen Ağbaba, konuşmasında alım gücünün ne kadar düştüğünü de gözler önüne serdi.

Etiketler
Malatya Veli Ağbaba Asgari Ücret Milletvekili