AKP'li eski vekilden Erdoğan'ın kararlarına tepki: Akılla izahını asla yapamazlar

AKP eski Milletvekili ve Karar yazarı Mehmet Ocaktan, bugün kaleme aldığı köşesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi politikalarını eleştirdi. Ocaktan, politikalardaki hataların akılla izah edilemeyeceğini yazdı.

AKP'li eski vekilden Erdoğan'ın kararlarına tepki: Akılla izahını asla yapamazlar

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faiz neden, enflasyon sonuçtur" ekonomi modelini savunmayı sürdürüyor.

Erdoğan'ın savunduğu model Merkez Bankası'nın 4 ayda art arda aldığı faiz indirimi kararlarıyla hayata geçirildi.

Kararların ardından enflasyondaki ve döviz kurlarındaki yükseliş durdurulamadı. Eylül ayında 8 lira 30 kuruş seviyesinde seyreden Dolar/TL kuru bugün 17 lira 62 kuruşu gördü.

"DELİLİĞE ÖVGÜ"

AKP eski Milletvekili ve Karar yazarı Mehmet Ocaktan, "Yaşadığımız bir delilik hali midir?" başlıklı yazısında Türkiye'nin durumunu değerlendirdi. Ocaktan'ın Erasmus'un Deliliğe Övgü kitabına atıf yapması dikkat çekti.

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, son dönemde Türkiye'de akıl dışı ve vicdanlara ağır gelen cehalet ötesi örneklerle karşılaşıldığını belirttiği yazısında, "Düşünün ki 128 milyar doların kime nasıl satıldığını henüz izah edememiş, sırf bir fantezi uğruna doları çıldırtıp Türk parasının değerini düşürerek halkı yoksulluğa mahkum eden iktidarın bir kadın milletvekili bütçe görüşmeleri sırasında akıllara ziyan şöyle bir konuşma yapabiliyor:

“Başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz. Vatanımızı parçalayamayacaksınız. Devletimizi yıkamayacaksınız. Ezanlarımızı susturamayacaksınız. Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz. Bu halka boyunduruk vuramayacaksınız."

Aslında akıl sağlığımız açısından, böyle bir hezeyan haline gülüp geçmek gerekiyor. Ancak bu bireysel bir çılgınlık değil ki, keşke öyle olsa… İnsanların yoksulluktan, özgürlük fukaralığından, hukuksuzluktan nefes alamaz hale geldiği bir ortamda neredeyse iktidarın hemen bütün bileşenleri bu hale itiraz eden, konuşan herkesi ‘dış düşman’ kategorisinde değerlendirerek müthiş bir korku iklimi yaratıyorlar.

"İKTİDARIMIZ FAİZ LOBİSİYLE Mİ ÇALIŞIYOR, DİYE SORMA CESARETİNİ GÖSTEREMİYOR"

AKP'nin toplumu hayali düşmanlara inandırmaya çalıştığını da yazan Ocaktan, "Ne yazık ki İslami bilimler alanında yetkin isimler ya da aklı başında dindarlar çıkıp iktidara, “Yıllarca faiz lobileri diye meydan okuduğunuz Amerika’da faizler 0-0,25 arasında, Avrupa’da ise sıfır düzeyinde. Oysa bizde Hazine’nin borçlanma faizi yüzde 22, bu durumda iktidarımız faiz lobisiyle mi çalışıyor?” diye sorma cesaretini gösteremiyor. Kimileri içinden geçmekte olduğumuz dönemi olumlayacak argümanlar üretebilirler, bir kurtuluş savaşı verdiğimizi de söyleyebilirler, ama her gün hayatımıza dokunan çıldırmışlıkların akılla izahını asla yapamazlar." ifadelerini kullandı.

MEHMET OCAKTAN'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Milletvekili