AKP'den ekonomik OHAL tartışmalarına ilişkin bir açıklama daha

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ekonomik krizin ardından başlayan 'ekonomik OHAL' tartışmalarına ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

AKP'den ekonomik OHAL tartışmalarına ilişkin bir açıklama daha

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yasa tasarılarını 'onaylattığı' Prof. Dr. İzzet Özgenç'in "Kaçınılmaz görünen ağır ekonomik bunalım sebebiyle OHAL ilânına toplum olarak hazırlıklı olmamız gerekir" paylaşımı gündeme gelmiş, Özgenç'in çıkışı adeta siyaseti belirler hale gelmişti.

Özgenç, açıklamasının gündem olması sonrası yeni bir açıklama yaparak özür dilemişti.

AKP'DEN BİR AÇIKLAMA DAHA

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Hatay'da katıldığı bir programda 'ekonomik OHAL' tartışmalarına ilişkin konuştu.

''Son derece absürt tartışma. Bunu şimdi araçsal olarak gündemde tutmaya çalışanlar var, hem olağanüstü hal uygulamayı gerektiren koşullar kesinlikle yok'' diyen Yazıcı, ''Ben de şunu ifade edeyim; bizim tarzımız yani herkes yaptığıyla kendini refere eder. Yani bizim referansımız yaptıklarımızdır, uygulamalarımızdır. AK Parti hükümeti, ilk hükümetimiz 58’inci hükümet, 3 Kasım 2002 seçiminden sonra 18 Kasım'da kuruldu ve 26'sında güvenoyu aldı. 2 gün sonra yaptığı ilk icraat nedir biliyor musunuz? Uzun yıllardır Türkiye'nin doğu, güneydoğusunda devam eden olağanüstü hal yönetimine son vermiştir. Biz, olağan yönetimlerin temsilcisiyiz. Bizim tercihimiz olağan yönetimlerden yana. Kesinlikle böyle bir şeyi gerektirecek bir durum yok ve bu konudaki bizim hassasiyetimiz geçmişte yaptığımız uygulamalarla da ortada duruyor. Bunu aklından geçirenin aklından şüphe ederiz. Türkiye'nin gündeminde böyle bir şey olamaz. Biz insan hak ve özgürlükleri için varız" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Hayati Yazıcı Ekonomik kriz