CHP'li Ahmet Akın: En pahalı fiyat olarak gösterdiğiniz Hollanda’da asgari ücretle 850 litre benzin alınıyor

CHP'li Ahmet Akın, TBMM'de enflasyon ve asgari ücretteki artış hakkında yaptığı değerlendirmede AKP'nin Hollanda örneğine rakamlarla tepki gösterdi.

CHP'li Ahmet Akın: En pahalı fiyat olarak gösterdiğiniz Hollanda’da asgari ücretle 850 litre benzin alınıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, TBMM Genel Kurulu’nda, yeni asgari ücreti benzin fiyatları üzerinden değerlendirdi.

Akın, "Bugün itibariyle 271 litre benzin alınıyor. En pahalı fiyat olarak gösterdiğiniz Hollanda’da 850 litre alınıyor. Yani bizden üç kattan fazla. Bizdeki asgari ücretle 850 litre almak için asgari ücretin 8 bin 850 lira olması gerekiyordu ki sizin söylediğiniz Hollanda’daki aynı rakama gelsin" dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda 2020 yılı kesin hesap kanun teklifinin maddeleri üzerine görüşmelerde söz alan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, şunları söyledi:

"ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI ANCAK ZAMLAR ÜSTÜNE BİNİP DURUYOR"

"İktidar olarak hazırladığınız son bütçe 16 Ekim’de geldi. Aradan geçti iki ay ve bu iki ay içerisinde yüce Meclis’e gelip yürürlüğe geçmeden maalesef bütçe iflas etti. Zamlarla, hayat pahalılığı ile vatandaşın bütçesini de batırdınız. Sadece iki ay içeresinde akaryakıt ürünlerine, pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde 18 defa zam geldi. Bu gece de bir tane daha geliyor. Yani asgari ücret açıklandı ancak zamlar üstüne binip duruyor. Başlamadan eriyor. Zamlarımızla vatandaşın cebinden, bir depo benzin için 150 liradan daha fazla parayı almış oldunuz."

"850 LİTRE BENZİN ALMAK İÇİN ASGARİ ÜCRETİN 8 BİN 850 LİRA OLMASI GEREKİYORDU"

Asgari ücretle ilgili olarak Akın, "Bugün itibariyle 271 litre benzin alınıyor. En pahalı fiyat olarak gösterdiğiniz Hollanda’da 850 litre alınıyor. Yani bizden üç kattan fazla. Bu, ucuz akaryakıt değil; bu, ancak kendinizi kandırmak. Çünkü vatandaşımız gidiyor, akaryakıt kuyruğunda parasını ödüyor ve bedelini de ödüyor. Bizdeki asgari ücretle 850 litre almak için asgari ücretin 8 bin 850 lira olması gerekiyordu ki sizin söylediğiniz Hollanda’daki aynı rakama gelsin" dedi. (ANKA)

Etiketler
Hollanda Benzin Asgari Ücret Enflasyon Ahmet Akın