Kılıçdaroğlu makam odasının kapısını açtı: Masada dört maymun, duvarda karikatür...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, makam odasının kapısını Sözcü'den Emin Özgönül'e açtı. Kılıçdaroğlu'nun odasında kullandığı obje ve tablolar dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu makam odasının kapısını açtı: Masada dört maymun, duvarda karikatür...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun makam odasında her biri ayrı anlam taşıyan obje ve tabloların yer aldığı ifade edildi. Sözcü'den Emin Özgönül'ün aktardığına göre odasının bir duvarında ünlü yazar Yaşar Kemal'in kendisine gönderdiği mektup var. Kemal mektubuna Sivaslı Ozan Ruhsati'nin “Belli değil” adlı şiirini eklemiş. “Sevgili dost… Bu şiir benim gücümdür, halka okursanız sizin de gücünüz olacaktır” diyor. Ruhsati'nin şiiri “Yarabbi bir sahip, bir çoban gönder/ Koyun belli değil, kurt belli değil/ Herkes yarasına derman arıyor/ Deva belli değil, dert belli değil/ Adalet kalmadı, hep zulüm doldu/ Geçti şu baharın gülleri soldu/ Dünyanın gidişi acayip oldu/ Yiğit belli değil, mert belli değil'' dizelerinden oluşuyor.

3 GAZETECİNİN MEKTUBU

Bir dönem tutuklu olan gazeteciler Enis Berberoğlu, Erdem Gül ve Eren Erdem'in cezaevinden gönderdiği mektupları da çerçeveletip duvara asan Kılıçdaroğlu “Hapse düşenlerden gelen mektupları saklıyorum” dedi.

CHP liderinin masasının hemen yanında Nazım Hikmet Kültür Sanat Vakfı'nın armağanı “Nazım Büstü” ile Denizli Bozkurt Belediye Başkanı tarafından hediye edilen “Horoz” heykeli var. Heykellerin arasında iki nazar boncuğu ve buğday başakları dikkat çekiyor.

Bu bölümde İrlandalı yazar Oscar Wilde'ın ahşap üzerine yazılı “Yasak olanlar dünyanın devamlılığını sağlar. Sıra dışı olanlarsa dünyaya değer katar” sözü bulunuyor.

CHP lideri “Bu heykel 3 maymunun tam tersi. 3 maymun görmez, duymaz ve bilmez. Bunlar bilen, duyan, gören ve yazan 4 akıllı maymun” dedi.

KARTALLI KAZIM TABLOSU

Asıl adı İbrahim Göleber olan Kuvayi Milliyeci “Kartallı Kazım” tablosu odanın girişinde yer alıyor. Atatürk'ün İstiklal Madalyası verilmesi ve işe yerleştirilmesi teklifini “Görevimi yaptım” diyerek kabul etmeyen Kartallı Kazım'ın tablosu, Nazım Hikmet'e ait. Hayat öyküsü Nazım Hikmet'in “Memleketimden İnsan Manzaraları” kitabında yer alıyor. Bu tablo Göleber Ailesi tarafından hediye edilmiş.

GENÇ RESSAMA HEDİYE

Odada büyük boy rengarenk bir tablo da var. CHP lideri “Bunu Muhammet Yalçın adlı çok yetenekli bir genç yaptı. O zamanlar 15 yaşındaydı. Şimdi 20'li yaşlarda. Engelli bir arkadaşımız, zor konuşuyor, sözlerini babası tercüme ediyor. Evinin duvarları, tavanı her yer rengarenk. Çok yetenekli ve gururlu. Babası oğluna iş istemek için Altındağ Belediye başkanına gidiyor. ‘Bir bez verelim, masaları silsin' denilince ‘Ben ressamım' diyerek kabul etmiyor. Mansur Yavaş'a rica ettim, bu renk cümbüşü içindeki evi satın alıp aileye hediye edecek” dedi.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu