Karar yazarı Ocaktan: AK Parti muhalefetin iktidar yürüyüşüne canla başla destek veriyor

Eski AKP Milletvekili ve Karar yazarı Mehmet Ocaktan, iktidar partisinin son hamlelerini yorumladı. "Allah için AK Parti, muhalefetin iktidar yürüyüşüne canla başla destek veriyor" dedi.

Karar yazarı Ocaktan: AK Parti muhalefetin iktidar yürüyüşüne canla başla destek veriyor

'Yeni ekonomik model' kapsamında son üç ayda yapılan toplam 400 baz puan faiz indirimi sonrası dolar/TL'deki yükseliş hız kazandı. Kur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçime kadar 'ciddi manada faiz indirimi yapılacağı' mesajı sonrası 14 sınırına dayandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirasındaki değer kaybının tarihi seviyelere ulaşması sonrası piyasalara satım yönünden iki kere doğrudan müdahale etti. Bu müdahalelerin ilki 1 milyar dolar, ikincisi 300 milyon dolar düzeyindeydi.

İlk müdahalede kurlarda bir nebze düşüş yaşansa da, Erdoğan'ın açıklamalarıyla yeniden dolar 13, euro 15 lira seviyesine yerleşti.

Eski AKP Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan, yaşananları "Eğer ‘cumhurbaşkanı televizyonda konuşacak’ haberi duyulur duyulmaz döviz şahlanıyor, Türk parası dip yapıyorsa burada bir ‘güven’ sorunu var demektir. İşte AK Parti’nin kaybettiği esas değer budur" diye değerlendirdi.

'AK PARTİ KENDİ KALESİNE GOL ATTI'

Enflasyon rakamlarının açıklanması sonrası bilgi almak için Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun içeri alınmadığını hatırlatan Ocaktan, "Geçmişte AK Parti, toplumda bütün güvenilirliğini kaybeden TUİK’e CHP lideri Kılıçdaroğlu ziyarete gitti diye telaşa kapılmazdı, çünkü kurumların güvenilirliğinden emindi. Aslında iktidar Kılıçdaroğlu’nu engellemeye çalışırken TUİK’in son dönemdeki itibar kaybını bütün Türkiye’ye bir kez daha ilan etmiş oldu, yani kendi kalesine gol attı" diye yazdı. Karar yazarı, şöyle devam etti:

'MUHALEFETİN İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNE CANLA BAŞLA DESTEK VERİYOR'

"Eski AK Parti, muhalefetin meydanlara çıkmasından endişeye kapılıp miting yasaklamazdı, çünkü milletin kendine olan teveccühünden emindi. Oysa bugün millet nezdinde itibarının azaldığını gördükçe siyasi akılla, vicdanla izahı mümkün olmayan telaşlı bir görüntü sergiliyor ve Kılıçdaroğlu’nun Mersin mitingini efsaneleştiriyor. Allah için AK Parti, muhalefetin iktidar yürüyüşüne canla başla destek veriyor…

Geçmişte enflasyonu yüzde 4-5’lere indirmeyi ve faizleri düşürmeyi başaran AK Parti iktidarının, bugün 19 yılı inkar ederek “Faiz sebep, enflasyon sonuç” gibi fantezilerden medet umar hale gelmesi, milletle arasındaki güven duvarlarının yıkılmasının en net göstergesidir.

'AK PARTİ İKTİDARI BUGÜN BİR 'GÜVEN EROZYONU' İLE KARŞI KARŞIYA'

Maalesef AK Parti iktidarı bugün dış dünyada da benzer bir “güven erozyonu” ile karşı karşıya… Gelişmiş dünyada düşük faizle kredi bulma imkanı kalmadığı gibi, dost bildiği ülkelerde de “yine mi para istemeye geldiler” algısını güçlendirecek görüntülerle karşılaşmaları son derece dramatik bir durumdur…

'ÇAVUŞOĞLU ' KATAR'A TÜRKİYE'YE PARA GÖNDERMESİ İÇİN GELMEDİK' DEMEK ZORUNDA KALDI'

Düşünün ki Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Katarlı mevkidaşı ile ortak basın açıklaması sırasında Şeyh Muhammed Abdulrahman El Sani’nin Türkiye’nin ekonomik gidişatı nedeniyle ortaya çıkacak fırsatları değerlendirdiklerini söylemesi üzerine Çavuşoğlu 'Çok karamsar bir tablo çizdiniz. Türkiye ekonomisi bitmiş tükenmiş gibi, bu doğru değil. Biz Katar’a Türkiye’ye para göndermesi için gelmedik' demek zorunda kalmıştır.

'ARTIK İŞLER TERSİNE DÖNDÜ'

Kaderin cilvesine bakın ki AK Parti’nin iyi günlerinde muhalefet ne söylese iktidara yarıyordu. Şimdi ise artık işler tersine döndü, iktidarın telaşla yaptığı her şey muhalefete yarıyor."

Etiketler
Milletvekili Muhalefet AK Parti