Habertürk yazarının iddiası dikkat çekti: Erdoğan muhalefeti nasıl 'sıkıştıracak'?

Habertürk yazarı Kübra Par, ekonomide söylem üstünlüğünün muhalefete geçmesine rağmen Mavi Vatan, milli savunma teknolojileri gibi konularda iktidara desteğin sürdüğünü söyledi. Erdoğan'ın muhalefeti dış politikadan sıkıştıracağı görüşünü dile getirdi.

Habertürk yazarının iddiası dikkat çekti: Erdoğan muhalefeti nasıl 'sıkıştıracak'?

Türk lirasının yabancı paralar karşısındaki tarihi değer kaybı ve her geçen gün artan hayat pahalılığı nedeniyle muhalefetin eleştirilerinin odağında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'karşı hamleye başladığı' belirtildi.

Habertürk yazarı Kübra Par, bugünkü yazısında muhalefetin dış politikada güçlü bir alternatif söylem oluşturamadığı görüşünü dile getirerek "Milli meselelerde hassasiyeti yüksek olan seçmen kitlelerinin önceliklerini ıskalıyor. Bakın Cumhurbaşkanı son konuşmasında muhalefeti tam da buradan sıkıştırdı" dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, muhalefete yönelik olarak “Bu kadar vizyonsuz bir ekip, ülkenin bölgesel ve küresel çıkarlarını nasıl savunacak? Hepsini üç günde şamar oğlanına çevirirler" ifadesini kullanmıştı.

Par, ekonomide söylem üstünlüğü muhalefete geçse bile Mavi Vatan, milli savunma teknolojileri, Karadeniz, Azerbaycan gibi konularda iktidara desteğin sürdüğünü söyledi.

"Milli beka' söylemine karşılık muhalefet partileri ne öneriyor? Suriye, Libya, ABD ile ilişkiler gibi onlarca sorun başlığında çözüm önerileri ne?" sorusunu yönelten Par, "Yanıtını veremezlerse önümüzdeki seçimde en çok bu alandan gol yiyecekler" diye yazdı.

Etiketler
Habertürk Muhalefet Teknoloji