MHP’den 'Alparslan Türkeş' hamlesi: 'Hiçbir Ülkücü kabullenemez'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı'nın kurulacağını açıkladı. Yalçın'ın yayımladığı açıklamada etkinliğine saldırıda bulunulan Alparslan Türkeş Vakfı'nın yönetimi eleştirildi.

MHP’den 'Alparslan Türkeş' hamlesi: 'Hiçbir Ülkücü kabullenemez'

MHP, geçtiğimiz günlerde anma etkinliğinde yaşanan kavganın ardından, partinin kurucusu “Alparslan Türkeş’in siyasi mirası” ilgili harekete geçti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın tarafından yapılan açıklamada, kısa adı TATSAV olan, Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı adlı bir vakfın kurulacağı açıklandı.

Yalçın tarafından paylaşılan metinde, “TATSAV faaliyete geçtikten sonra Alparslan Türkeş’i ve onun banisi olduğu Ülkücü Hareketi budan böyle hiç kimse istismar edemeyecektir. Bunu yapan ailesi de olsa; Alparslan Türkeş adının ve geride bıraktığı kutlu mirasın sinsi amaçlar için kullanılmasına müsaade edilmeyecektir” denildi.

"KİRLİ EMELLERE ALET OLAN VAKIF"

MHP’nin açıklamasında Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti lideri Meral Akşener ve CHP’yi de hedef alınarak, “kirli emellere alet olan bir vakıf istemiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan açıklamada, "CHP'li Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a ve Kripto abla rolü üstlenmiş Heval Meral'e hizmet eder hale gelen mevcut vakfı, hiçbir Ülkücü kabullenemez." denildi.

Alparslan Türkeş Vakfı'nın 28 Kasım’da düzenlediği “Alparslan Türkeş’i anma” etkinliğine, yaklaşık 50 kişilik MHP’li bir grup saldırmıştı. Olay sırasında çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Etiketler
Alparslan Türkeş MHP Saldırı Türkiye Semih Yalçın