Deniz Zeyrek'ten TÜİK Başkanı Dinçer'e: Korkarak demir kapıların arkasında tutmaktan gurur duyuyordur

Gazeteci Deniz Zeyrek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜİK'e alınmamasına tepki gösterdi.

Deniz Zeyrek'ten TÜİK Başkanı Dinçer'e: Korkarak demir kapıların arkasında tutmaktan gurur duyuyordur

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ısrarla savunduğu 'yeni ekonomik model' kapsamında üç ayda toplam 400 baz faiz indirimi gerçekleştirdi.

Faiz indirimlerinin ardından döviz kurları tarihi zirvelerini defalarca yeniledi.

Türk lirasının değer kaybı sürerken vatandaşların maaşları değişmedi. Milyonlarca kişi alım gücünün düşmesi nedeniyle ekonomik krizin kara tablosuyla karşı karşıya.

Bugün, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini yayımladı. Tüketici fiyatları kasımda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21,31 arttı. Aylık artışsa yüzde 3.51 olarak belirlendi.

ANA MUHALEFET PARTİSİ CHP'NİN LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU TÜİK'İN KAPISINDA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve denetim yetkisine sahip milletvekilleri, bilgi edinme hakkına rağmen randevu taleplerini reddeden TÜİK'in merkez binasına gitti.

Ancak demir kapılar ana muhalefet partisi CHP'nin temsilcilerine kapatıldı.

"12 MİLYONDAN FAZLA OY ALMIŞ BİR PARTİNİN GENEL BAŞKANINI DEMİR KAPILARIN ARKASINDA TUTMAKTAN GURUR DUYUYORDUR"

Habertürk TV'de açıklamalarda bulunan Sözcü Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek da yapılanlara tepki gösteren isimler arasında yer aldı.

Deniz Zeyrek TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer'e tepki gösterdiği açıklamasında, "Türkiye'nin önemli kurumu olan TÜİK'in başındaki bir adam çaresizce, korkarak odasının penceresinden 12 milyondan fazla oy almış bir partinin genel başkanını demir kapıların arkasında tutmaktan gurur duyuyordur muhtemelen." ifadelerini kullandı.

Etiketler
Ordu Kemal Kılıçdaroğlu Deniz Zeyrek TÜİK