'Faiz konusunda Cumhurbaşkanımızın yanında görev almaya hazırım' demişti: Tanju Özcan'dan yeni açıklama

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ''Faiz konusunda Cumhurbaşkanımızın yanında görev almaya hazırım'' sözlerine açıklık getirdi.

'Faiz konusunda Cumhurbaşkanımızın yanında görev almaya hazırım' demişti: Tanju Özcan'dan yeni açıklama

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bugün belediye meclisinde yaptığı açıklamalarla gündeme gelmişti.

Özcan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz indirimi konusundaki yaklaşımına destek verirken; ''Milli Kurtuluş Savaşı’nda faiz indirme noktasında ben Sayın Cumhurbaşkanımızın en yakın silah arkadaşı olarak görev almaya hazırım. Sayın Cumhurbaşkanının faize karşı başlattığı bu savaşta ben Bolu Belediye Başkanı olarak yanındayım. Allah yar ve yardımcısı olsun'' ifadelerini kullanmıştı.

"Merkez Bankası Başkanı’nın faizi derhal sıfıra düşürmesi için" diyen Özcan, ayrıca ''Artık faiz konusuna da bir noktayı koyalım. Ben Sayın Cumhurbaşkanımızın yanındayım. Faiz haram. Bakara Suresi 275. Ayetinde Allahuteala faizcilerin asla cehennemden çıkamayacaklarını bildiriyor. O Merkez Bankası Başkanı derhal faizi sıfıra düşürmeli. Kurtulalım faizden. Dolar yükselirse yükselsin. Faiz düzeni ve faizcilerden sıkıldım'' sözlerini de sarf etmişti.

SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

Özcan, açıklamalarının kamuoyunda geniş yankı uyandırması sonrası yeni bir açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabında paylaşım yapan Özcan, ironi yaptığı söyledi.

''İZAHI OLMAYAN ŞEYİN MİZAHI OLUR''

''İzahı olmayan şeyin mizahı olur'' diye yazan Özcan, ''Bu konuşmamı sevgili basın mensubu arkadaşlarımız nerelere çekmiş. Allah aşkına bu ekonominin ciddiye alınacak hali mi kalmış'' ifadelerini kullandı.

Özcan'ın paylaşımı şöyle:

Etiketler
Bolu Tanju Özcan Faiz