Babacan'dan Erdoğan'a sert eleştiriler: Dünyada bizim yaşadığımız nitelikte bir kriz falan yok!

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Türk lirasında yaşanan tarihi değer kaybıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi. "Dünyada bizim yaşadığımız nitelikte bir kriz falan yok. Olan biten sadece Türkiye’de" ifadesini kullandı.

Babacan'dan Erdoğan'a sert eleştiriler: Dünyada bizim yaşadığımız nitelikte bir kriz falan yok!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimi kararları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiyle ilgili açıklamaları sonrası döviz kurlarında yaşananları değerlendirdi.

Haftalık değerlendirme toplantısında konuşan Babacan, "İktidar artık tam bir akıl tutulması yaşıyor. Tüm ülkeyi topyekûn yoksullaştırmak pahasına akıl dışı bir ekonomik deneye kalkışmış durumdalar. Anlaşılan iktidar, ülkeyi ‘mutlak yoksullar’ ve ‘kendi etrafındaki zenginler’ olarak iki gruba ayırmaya kararlı" dedi. Devamında şunları kaydetti:

"Kendisine bağlı medyasıyla Sayın Erdoğan ‘ekonomik kurtuluş savaşı’ diye bir şey uydurdu. Hangi Kurtuluş Savaşı? Olan biten, sadece, hükûmetin ekonomideki, dış politikadaki, hukuktaki yanlışlarının bedelini bu millete ödetmesinden ibarettir.

'MADEM FAİZ KÖTÜ, NİYE SIFIRLAMIYORLAR?'

Merkez Bankası’na faizi indirsin talimatını ‘nas’ ile verdi. Kutsal kitabın sayfalarını mızrak ucuna takıp savaşanlar gibi mi anılmak istiyorlar? Madem faiz kötü, niye sıfırlamıyorlar? Maksatları, dinimizin kutsallarını günlük siyasete alet etmek.

'KENDİNİZE GELİN'

Dün bazı küçük eylemler yapıldığını gördüm. İktidar medyası ve vekilleri bazı dar çevrelerin düzenlediği bu eylemleri sanki büyük bir saldırı varmış, ülke güvenliği tehdit altındaymış gibi abarttı. Kendinize gelin. Savaş yok, ayaklanma yok, şiddet yok, saldırı yok.

Güçlü, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir büyüme stratejisiyle hızla atılım yapacağız. Bu strateji ne demek biliyor musunuz? Ranta dayalı büyümeden katma değeri ve uluslararası rekabet gücü yüksek olan sektörlere geçmek demek.

'OLAN BİTENİN FAİLİ BEŞTEPE'DE'

Sayın Erdoğan ‘Tüm dünyada kriz var’ diyerek, şu anda Türkiye'de yaşanılanları mazur göstermeye çalışıyor. Dünyada bizim yaşadığımız nitelikte bir kriz falan yok. Olan biten sadece burada, Türkiye’de. Çünkü olan bitenin faili Beştepe’de.

'MERKEZ BANKASI YASASI DERHAL DEĞİŞTİRİLMELİ'

Merkez Bankası yasası derhâl değiştirilerek tam bağımsız hâle getirilmelidir. Merkez Bankası üst yönetimi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kamuya açık biçimde değerlendirmeye tabi tutularak liyakat ve ehliyet sahibi kişilerden seçilmelidir.

Varlık Fonu ve ne işlev gördüğü belli olmayan kurullar derhâl kapatılmalıdır. Stratejik planlama ve koordinasyondan sorumlu yeni bir kurum kurulmalıdır.

Asgari ücret; memur, işçi ve emekli maaşları, geçmiş kayıplar, gıda enflasyonu ve dar gelirli kesimlerin tükettiği mal sepetindeki fiyat artışları dikkate alınarak mutlaka yükseltilmelidir."

Etiketler
Ali Babacan DEVA Partisi Türk Lirası Türkiye