Karar yazarı Elif Çakır: Lütfi Elvan, milletvekilleri ve 'siyasi teknisyenler' o gece uyuyorlar mıydı?

Karar yazarı Elif Çakır, cuma gecesi Resmi Gazete'nin çökmesini ve tartışmamaları değerlendirdiği yazısında "iktidar medyası" vurgusunda bulundu.

Karar yazarı Elif Çakır: Lütfi Elvan, milletvekilleri ve 'siyasi teknisyenler' o gece uyuyorlar mıydı?

Karar yazarı Elif Çakır, Merkez Bankası eski başkanı ve İYİ Parti milletvekili Durmuş Yılmaz'ın “Saat 12’den sonra Resmi Gazete’yi takip etmenizi tavsiye ediyorum. Bu gece bir şeyler olabilir. Türk lirasının üzerine nasıl daha fazla bir sıkıntının geleceğini görürsünüz” paylaşımı sonrasında yaşananları köşesine taşıdı.

Elif Çakır, "İktidar medyası “Vay sen misin bu paylaşımı yapan” diyerek Sayın Yılmaz’ı linç tahtasına oturttular, ne vatan hainliği kaldı, ne dış güçlerin işbirlikçiliği." değerlendirmesinde bulundu.

Elif Çakır, "Resmi Gazete’nin internet sitesi MB eski Başkanı Durmuş Yılmaz’ın çağrısıyla mı çöktü, Durmuş Yılmaz açıklama yapmasaydı kimse o gece Resmi Gazete’yi beklemeyecek miydi? Klişe söylemle 85 milyon halk aynı anda Sayın Yılmaz’ın daveti üzerine mi Resmi Gazete’nin internet sitesine girmeye çalıştı?" diye yazdı.

Elif Çakır, "Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bürokratları, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, AK Partili milletvekilleri ve cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde görevli diğer “siyasi teknisyenler” o gece uyuyorlar mıydı? Resmi Gazete’de çıkacak haberi bekleyenler arasında değiller miydi? Ne oldu şimdi? Mesla Lütfi Elvan önümüzdeki Cuma gecesi ya da hafta içi herhangi bir gece görevden alınmış olsa işin boyutu değişmiş olacak?" ifadelerini kullandı.

ELİF ÇAKIR'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Elif Çakır Lütfi Elvan Resmi Gazete