Ahmet Taşgetiren'den Erdoğan'ın açıklamalarına çarpıcı yorum: Bizde, yani muhafazakar camiada...

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını yorumladığı yazısında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Ahmet Taşgetiren'den Erdoğan'ın açıklamalarına çarpıcı yorum: Bizde, yani muhafazakar camiada...

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Ben ekonomistim. Ekonominin kitabını yazdık, yazmaya devam ediyoruz" açıklamalarını bugün yayımlanan “Büyü bozuldu” başlıklı yazısında eleştirdi.

Taşgetiren, "Büyü bozuldu” dedim başlıkta. Bizde, yani muhafazakar – dindar camiada kişilere kutsiyet arz etme eğilimi vardır. Yanlış kondurulmaz onlara. Bir tür olağanüstülükle donatılır. Yanlış bir şey görüldüğünde -değil mi ki kendisi küçük bir insancıktır- kendisinin yanlış gördüğüne inanılır. Yanlışı içine sindirmek için “Bir bildiği vardır” denilir. “Hoca’nın, Hocaefendi’nin, Reis’in, Kral’ın bir bildiği vardır!”" ifadelerini kullandı.

Taşgetiren, "Ama gerçekler kendini dayatır. İnsanlar kendi hayatlarında gerçeğin yaman etkisini görürler. Bir yanda kutsiyet atfettikleri kişinin etkileyiciliği (diğer ifadeyle büyüsü) diğer yanda kendi gerçekliği." dedi.

Etiketler
Muhafazakar