TBMM'yi karıştıran Audi A8 soruları: 'Neden gizli tutuluyor?'

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, İsmail Kahraman’ın makam aracı hakkında tartışmalarda TBMM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya yanıt verdi.

TBMM'yi karıştıran Audi A8 soruları: 'Neden gizli tutuluyor?'

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman’a Audi A8 tahsis edilmesi iddiaları hakkında TBMM Başkanlığı'nın yaptığı açıklamaya yanıt verdi.

TBMM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Meclis Başkanlığı tarafından, önceki dönem Meclis başkanlarımızın tamamına araç tahsisi yapılmaktadır. Bu araç, siyasi parti grup başkanlarına ve başkanvekillerine tahsis edilen araçlarla aynı özelliklere sahiptir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde söz konusu paylaşımda belirtilen marka ve modelde kiralık bir araç bulunmamaktadır. Ayrıca yine söz konusu paylaşımda yer alan, aylık yakıt tahsisi ile ilgili iddia da gerçeği yansıtmamaktadır" denilmişti.

Mahmut Tanal'ın açıklaması şöyle oldu:

1- TBMM Başkanlığı’nın (@TBMMresmi
) paylaşımımla ilgili açıklamasını tercüme edelim: İsmail Kahraman’a Audi A6 tahsis edildi. Diğer hususlarda ise dürüst davranılmıyor. TBMM yönetimi, gerçeği kamuoyuyla paylaşmıyor. Bilgileri gizliyor.

TBMM'yi karıştıran Audi A8 soruları: 'Neden gizli tutuluyor?' - Resim : 1

2- TBMM yönetimine de şöyle soralım: Audi A8 marka lüks araç kiralık değilse, Meclis’in kendi mülkiyetinde mi? Meclis Audi A8’i ya da #AudiA8’leri satın mı aldı, yoksa hibe, hediye vs. gibi yollarla mı envantere kaydedildi?

3- Kısa süreliğine TBMM Başkanlığı koltuğuna oturan Binali Yıldırım’a tahsis edilen Audi A8 marka araç var mı yok mu? Diğer tahsisli araçların plakası şeffaf şekilde Meclis’in kayıtlarında gözükürken neden söz konusu Audi A8’in plakası sistemde gizli tutuluyor?

4- Sistemde Binali Yıldırım adına tahsisli olan Audi A8’i hangi gerekçeyle İsmail Kahraman kullandı? Binali Yıldırım bu Audi A8’e kaç defa bindi? Değişik noktalardaki kamera kayıtlarından bu aracın İsmail Kahraman tarafından kullanılıp kullanılmadığı tespit edilir.

5- Zor bir şey değil… Bu yaptığım paylaşımın üzerinden 24 saat geçtikten sonra cevap karaladınız. Belli şeyleri ‘ayarlamak’ için mi bu kadar beklediniz?

TBMM'yi karıştıran Audi A8 soruları: 'Neden gizli tutuluyor?' - Resim : 2

TBMM'yi karıştıran Audi A8 soruları: 'Neden gizli tutuluyor?' - Resim : 3

Etiketler
Mahmut Tanal TBMM İsmail Kahraman Milletvekili