'Karacadağ pirinci, Diyarbakır ciğeri, örgü peyniri; tümüne yüzde 100’den fazla zam yapıldı'

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır'da gerçekleştirdiği açıklamada Kürt sorunu ve ekonomik kriz hakkında değerlendirmelerde bulundu.

'Karacadağ pirinci, Diyarbakır ciğeri, örgü peyniri; tümüne yüzde 100’den fazla zam yapıldı'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Diyarbakır İl Örgütü binasında basın toplantısı düzenledi.

"AK Parti derin devletin sahibi olmuştur” diyen Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın 5 yıldır siyasi rehin olarak tutulduğunu ve ailesinin de cezalandırıldığını söyledi.

Tanrıkulu, “Siyasi rekabetin, kan davasının bir ahlakı, töresi vardır. Kan davasında bile kadınlara, çocuklara dokunulmaz. Kolektif cezalandırma mantığı düşman ceza hukukudur. Bu cezalandırmanın en son örneği de kitlesel biçimde saldırıya uğrayan ve kendisine 2 yıl 6 ay ceza verilen Başak Demirtaş’tır” şeklinde konuştu.

Ekonomik sorunlara da değinen Tanrıkulu, “Bizim 3 kalem yiyeceğimiz Türkiye ve dünya bakımından markadır. Karacadağ pirinci, Diyarbakır ciğeri, örgü peyniri. Hepsinde yüzde 100’den fazla zam var. Bu ürünler Diyarbakır’da üretiliyor ve tüketiliyor ve hepsi yüzde yüz zamlanmış durumda. Ne ile karşı karşıya olduğumuzu anlamanız için söylüyorum." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün Kürt sorunu hakkında açıklamalarına dikkat çeken Sezgin Tanrıkulu, Abdülhamit Gül'ün Kürt meselesini çözdük dediği saatlerde kendisinin ziyaret ettiği Diyarbakır Cumhuriyet Bsşsavcılığı'nın talimatıyla gözaltında insanlar vardı. O insanlara sorulan sorulardan bir tabesi Halepçe Katliamı üzerine. 16 Mart 2021 tarihinde Halepçe Katliamı'nın yıldönümünde Diyarbakır'da bir toplantı ve gösteri girişimi engellenmiş. Soruluyor: Sözde Halepçe Katliamı konulu basın açıklaması yapılmış. İnfial halindeyim." değerlendirmesin de bulundu.

Tanrıkulu, Baas rejimi tarafından yapılan katliamda binlerce köyün yerlebir edildiğine ve binlerce Kürt'ün kimyasal gazlar ile yaşamını yitirdiğine dikkat çekerek katliamın "sözde" ifadesiyle reddedilmesine tepki gösterdi.

Öte yandan Sur'daki restorasyon çalışmalarını izleyen Tanrıkulu, tarihi alanlarda yapılan çalışmlardaki hataları eleştirdi. Tanrıkulu, "Sur'un hafızası silinmiş." dedi.

Etiketler
Kürt sorunu Diyarbakır İstanbul Ekonomik kriz