Milletvekilinin amiri kim?

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, bugün kaleme aldığı yazısında Abdüllatif Şener'in TBMM girişinde aracının durdurulduğunu ve aranmak istendiğini ifade etti.

Milletvekilinin amiri kim?

Toker'in yazısından ilgili bölüm şöyle oldu:

Milletvekilinin otomobili TBMM'ye girerken aranabilir mi?

Aranırsa ne olur? Rejimin karakterini de yansıtan bu sorular 2022 bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda tartışıldı. CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, kendi otomobilini kullanarak TBMM Çankaya kapısından girerken barikatla durduğunu, aracının üzerinde tanıtma kartı bulunduğunu, yanı sıra ön camı da açmasına karşın, görevlilerin en az 15 dakika boyunca “Meclis Başkanı'nın talimatı var” diyerek bagajı aramak istediklerini aktardı. Aratmama konusunda kararlılık gösterince bir görevlinin “Amirime telefon edeyim” diyerek kendisinin adını söylediğini karşıdaki “amir”in de “Geçsin” deyince geçebildiğini aktardı.

Şener, bir milletvekili arkadaşının aynı durumu yaşadığını kendisine aktardığını “Arabanı arattırdın mı” diye sorunca “Başka çarem kalmamıştı” cevabını aldığını anlattı… Milletvekili arkadaşına “yanlış yapmışsın” dediğini de aktaran Şener, şöyle dedi:

“Milletvekilinin prensip olarak kendisini aratmaması gerekir. Üstelik Meclis'in girişindeki görevliler sizi milletvekili olarak ararsa, amiriniz onlar olur.”

Çiğdem Toker'in yazısının tamamına ulaşmak için tıklayın

Etiketler
TBMM Milletvekili Abdüllatif Şener