Soylu, 2014'ten bir anısını anlattı: İnşallah Cumhurbaşkanımız kızmaz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Size bir hikayemi anlatayım mı, İnşallah sayın cumhurbaşkanımız kızmaz" diyerek 2014 yılından bir anısını anlattı.

Soylu, 2014'ten bir anısını anlattı: İnşallah Cumhurbaşkanımız kızmaz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kadın Muhtarlar Derneği 3. Genel Kongresi'ne katıldı. açıklamalarda bulundu. Soylu, burada 2014 yılı seçimlerindeki bir anısını anlattı.

"117 kadın muhtarımız vardı, bugün ise kadın muhtar sayımız 1123'tür. Buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Kadınlar mutlaka muhtar adayı olsunlar" ifadesini kullanan Soylu, şöyle devam etti:

"Size bir hikayemi anlatayım mı, İnşallah sayın cumhurbaşkanımız kızmaz. 2014 yılı seçimleri... Bir büyükşehir belediye başkanı adayımız listede kadınlara çok az yer vermiş. Nereden bilsin Cumhurbaşkanımızın kulağına gideceğini. Sayın Cumhurbaşkanımız toplantıda şu ilin listesini verir misiniz dedi.

Listede 1 erkek, 2 erkek, 3 erkek, 4 erkek, 5 erkek... 5 erkeğin adını çıkarıp kadın ekleyin dedi. Bu listeyi kim yazdı dedi. Ben hakkımı kadınlardan yana kullanıyorum dedi. Oluşturmak istediğimiz farklı bir iklim var. Sosyal alanda kadınların daha çok söz sahibi olmasının önünü açmak istiyoruz. Kadın muhtarlarımızın talepleri var, bu taleplerin hepsini biz temellendirdik. Meclis'e ilettik."

Etiketler
Süleyman Soylu