HDP'den 'bütçe' tepkisi: Savaşın, yandaşın bütçesi

HDP Ekonomi Komisyonu, bütçe komisyonun görüşmeleri öncesi Meclis'te basın açıklaması düzenledi.

HDP'den 'bütçe' tepkisi: Savaşın, yandaşın bütçesi

HDP Ekonomi Komisyonundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Meclis'e sunulan bütçe teklifine tepki göstererek, "Saraydan gelen bütçe, savaşın, yandaşın bütçesidir" dedi.

HDP Ekonomi Komisyonu, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin komisyon görüşmeleri öncesi Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan HDP Ekonomi Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, “Bu bütçe yeniden sarayın bütçesidir. Yalnızca yüzde birin bütçesidir. Saraydan gelen bütçe, sarayın, savaşın, yandaşın bütçesidir. HDP olarak bütçenin halkla yapılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

'SON 6 YILDIR SAVAŞIN BÜTÇESİ VAR'

Bütçe buluşmalarına değinen Paylan, “Yaklaşık 25 gün sahada çalışmalar yaptık. Tüm yurttaşların taleplerini dinledik ancak bu bütçe halkın taleplerini karşılamıyor. Bu bütçede son 6 yıldır savaşın bütçesi var. HDP’liler olarak savaşa değil halka; ranta değil halka bütçe diyeceğiz. AKP bütçe görüşmelerini halka kapatmayı planlıyor. Bütçenin halka açılması için talepte bulunduk. Bütçenin halkla birlikte yapılmasını istiyoruz. İşçilerin, emekçilerin, sivil toplum örgütlerinin bütçeye katılmasını talep ediyoruz. Bütçe görüşmelerin de kim savaştan, kim barıştan yana görmesi lazım” diye konuştu.

Açıklamanın ardından HDP’li milletvekilleri, ellerindeki dövizlerle Plan ve Bütçe Komisyonu salonuna yürüdü.

Etiketler
HDP