Türkiye'ye veda ziyaretinde bulunan Merkel, Huber Köşkü'ne geldi

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmek üzere Huber Köşkü'ne geldi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, bugün son kez başbakan sıfatıyla Türkiye'ye resmi bir ziyaret düzenliyor. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşecek olan Merkel, Huber Köşkü'ne geldi.

Burada Erdoğan ile golf aracına binen Merkel, köşkün sahil kısmındaki alanında kendilerini bekleyen basın mensuplarını selamladı.

Daha sonra Erdoğan ve Merkel, görüşme için buradan ayrıldı.

MASADA NELER VAR?

Merkel'in son kez başbakan sıfatıyla yapacağı görüşmede bölgesel ve uluslararası konuların gündeme gelmesi bekleniyor.

Görüşme öncesi Gerçek Gündem'e değerlendirmelerde bulunan Kolat Politika ve Strateji Danışmanlığı kurucusu ve CHP Berlin Birliği Başkanı Kenan Kolat, ziyarette mülteci konusunun masaya geleceğini belirterek, şöyle dedi:

"Türkiye ile olan ilişkisinin temelinde, bu ziyaret veya bundan önceki ziyaretlerde, bu görüşmenin temelinde mülteciler konusu yatıyor. Türkiye ile ilgili ciddi eleştiriler var. Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri şu anda donmuş durumda. Merkel giderken şunu demek istiyor: Ben görevimi bırakıyorum. Ama mülteciler sorununda da önemli aşamalar kaydettim. Avrupa Birliği'ni bir anlamda rahatlatmak istiyorum. O çerçevede Türkiye'ye ziyaret yaparak hem bir 'eyvallah, hakkınızı helal edin' diyecek herhalde. Hem de sonuçta Türkiye ile yapılırsa yeni anlaşma için ön görüşmesini yapacak."

ALMANYA'DA SEÇİM SONUÇLARI

Almanya Başbakanı Merkel geçen sene partisi Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) genel başkanlığını Kuzey-Ren Vestfalya Başbakanı Armin Laschet'e devretmiş ve bir daha başbakanlığa aday olmayacağını açıklamıştı. Almanya'da 26 Eylül'de yapılan genel seçimlerden zaferle çıkan Sosyal Demokrat Parti (SPD) olası koalisyon ortakları Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) ile koalisyon ön görüşmeleri başlatmıştı. Söz konusu üç partinin yakın bir tarihte koalisyon hükümeti kurmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Etiketler
Almanya Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Uber Angela Merkel