Karaalioğlu'ndan AKP tahlili: Hamasetin raf ömrü bitti, komplonun nefesi tükendi

Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, ekonomik gelişmeleri değerlendirdiği yazısında dolar kuruna dikkat çekerek, "Kaybın büyüklüğünü anlamak için başka delile gerek var mı?" ifadelerini kullandı.

Karaalioğlu'ndan AKP tahlili: Hamasetin raf ömrü bitti, komplonun nefesi tükendi

Karar gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu, bugünkü köşesinde ekonomide tablonun sadece kötü olmadığını, olumluya çevirme fikri ve girişiminin de olmadığını yazdı.

Mustafa Karaalioğlu, "Dolar arttığında ya da fiyatlar yükseldiğinde değil, yolsuzluk, usulsüzlük yaparken suçüstü yakalananlar da aynı hikayeyi anlatıyor: “Dış güç, karanlık odak, algı, komplo vesaire…” Ama artık hamasetin raf ömrü bitti, komplonun nefesi tükendi." değerlendirmesinde bulundu.

Karaalioğlu, "Dolar bugün 9,20’leri devirip geçmiş durumda ama ekonomi yönetimi sadece rutinde gitmiş olsaydı, afra tafra yapmak yerine standart kuralları uygulasaydı bile bu rakam 6’larda olabilirdi. 6 TL şimdi hayal gibi görünüyor ama dahası var… Sadece biraz iyi yönetilmiş olsaydık muhtemelen 1 Dolar 5 TL’yi bile görmemiş olacaktı. Kaybın büyüklüğünü anlamak için başka delile gerek var mı?" diye yazdı.

Hukuk devleti nosyonunu kaybeden, liyakat ve ehliyeti tasfiye eden, piyasa kurallarını yok sayan bir yönetimde yaşananların kaçınılmaz olduğuna işaret eden Karaalioğlu, "Düne kadar bilmeyen veya bilmek istemeyen de görüyor ki bütün olup bitenler başka birşeyin değil, ağır bir yönetim zaafının sonuçlarıdır. Kale boş bırakıldığı için Dolar milli paramızı ezip geçiyor; doymuyor, dönüp bir daha eziyor. Birbirini ardına kötü atamalar yapıldığı için ekonomi yönetilemiyor, tek bir yolsuzluğun izi sürülemiyor, ormanlar söndürülemiyor, dere yataklarındaki yapılaşma bitirilemiyor veya üniversiteler senelerdir bir adım ileri gidemiyor." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın