AKP'li Usta: 'Sessiz devrimlerle yaşam kalitesi yükseldi'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, "20 yıllık iktidarımızda sessiz devrimler yaptığımızı ve bu sessiz devrimlerle birlikte, insanların yaşam kalitesini ne kadar yükselttiğimizi bir kere daha görüyoruz'' açıklamasında bulundu.

AKP'li Usta: 'Sessiz devrimlerle yaşam kalitesi yükseldi'

​AKP Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Balıkesir’de hafta sonu düzenlenecek olan AKP İnsan Hakları Başkanlığı 81 İl Teşkilat ve Değerlendirme Marmara Bölge Toplantısı'na katılmak üzere kente geldi.

Usta; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AKP Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey ve Yavuz Subaşı ile birlikte esnafları ziyaret edip, vatandaşlarla da sohbet etti.

''SESSİZ DEVRİMLERLE...''

''Sessiz devrimler yaptığımızı ve bu sessiz devrimlerle birlikte, insanların yaşam kalitesini ne kadar yükselttiğimizi bir kere daha görüyoruz'' diyen Usta, şöyle konuştu:

''20 yıllık iktidarımızda sessiz devrimler yaptığımızı ve bu sessiz devrimlerle birlikte, insanların yaşam kalitesini ne kadar yükselttiğimizi bir kere daha görüyoruz. Sorun yok mu elbette var, sıkıntılar var mı, var. Ama bunları çözecek olan irade de yine bizde var. Şöyle bir meselemiz var. İnsan hakları noktasında değil, sadece insani olarak olaylara bakmamız gerekiyor ve baktığımızda cezaevleriyle ile ilgili birtakım sıkıntılar geliyor.

Cezaevlerindeki o kalabalıktan birtakım sıkıntılar yaşanıyor. Ama şundan emin olun ki oradaki mahkumların her birinin haklarının korunması için çok ciddi bir çaba içerisindeyiz. Biz, heyetlerimizin oraları da ziyaret etmelerini önemsiyoruz ve ziyaretler yapıyorlar. Oradan gelen sıkıntılar varsa, onları da çözmek için uğraşıyoruz.

Burada asıl meselemiz, temel insani olarak ihtiyaçların; sağlıktır, yemedir, barınmadır onların ihtiyaçlarıyla ilgili olarak asıl bu sorunların giderilmesi gerekiyor. Bunlarla ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz ve bunları çözüyoruz. Çok büyük sıkıntılarımız yok aslında. Cezaevleriyle ilgili gelen şikayetlerin pek çoğunu hem meclisteki komisyonumuz inceliyor hem biz genel merkezimizde inceliyoruz. Bu şikayetlerin bir kısmının asılsız olduğunu ortaya çıkarıyoruz.''