AKP'li Kurtulmuş: Çok sayıda dosya biliyorum

Yalova Üniversitesi'nin Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuşan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, geçmişe dair dosyalardan örnekler verdi.

AKP'li Kurtulmuş: Çok sayıda dosya biliyorum

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Yalova Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katıldı. Kurtulmuş'un, "Çok sayıda dosya biliyorum. O dosyaların içerisinde bir damla alın teri olmadan onun bunun desteğiyle doktor yapılan arkasından kadro ihdas edilerek doçentlik ve profesörlük kadrolarına yükseltilen, çok sayıda FETÖ’cünün beleşten bu basamaklarda yükseldiğini dün gibi hatırlıyoruz" açıklaması dikkat çekti.

"Çok sayıda üniversitenin açılması kaliteyi düşürmez" diyen Kurtulmuş, “Türkiye’de bugün, üniversiteye erişim bakımından öğrencilerimizin önünde büyük bir engel kalmamıştır. Her ilimizde bir üniversitenin varlığı, her üniversitenin bir değer kattığını hepimiz biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yaklaşık 8 buçuk milyon üniversite öğrencisinin bulunduğunu belirten Kurtulmuş, öğrencilerin barınma sorununa değinmedi. ANKA'nın aktardığı bilgiye göre; Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

'ÜNİVERSİTELERİN ÇOĞALMASI BİLİMİN KALİTESİNİ YÜKSELTİR'

"Bugün Amerika Birleşik Devletleri’nde zannediyorum artık 5 binin üzerinde üniversite vardır. Bu 5 bine yakın üniversitenin içinde Harvard gibi, MIT gibi çok değerli üniversiteler, ilk 500 içinde yer alan üniversiteler olduğu gibi, sıradan hatta sıradan olmanın da altında seviyelerde yer alan üniversiteler vardır.

Üniversitelerin sayısal olarak artması eş zamanlı olarak üniversiteler arası rekabeti arttıran bir fonksiyon haline getirilirse, üniversitelerin sayısının çoğalması bilimin kalitesini de yükseltir."

Kurtulmuş'un konuşmasından dikkat çeken ifadeler şöyle oldu:

'ÇOK SAYIDA DOSYA BİLİYORUM'

"Türkiye, sadece siyasi olarak değil; eğitim bakımından da çok büyük bir ihanetle karşılaştı. O ihanetin merkezlerinden bir tanesi de Yalova Üniversitesi’ydi. Maalesef FETÖ denilen eşkıya çetesi sadece Türkiye’nin kurum ve kuruluşlarına sızmakla kalmamış, neredeyse Türkiye’nin eğitim kurumlarını, Türkiye’nin üniversitelerini de kendi adamları için kolay kariyer basamakları olarak kullanmıştır.

Çok sayıda dosya biliyorum. O dosyaların içerisinde bir damla alın teri olmadan onun bunun desteğiyle doktor yapılan arkasından kadro ihdas edilerek doçentlik ve profesörlük kadrolarına yükseltilen, çok sayıda FETÖ’cünün beleşten bu basamaklarda yükseldiğini dün gibi hatırlıyoruz.

Bunu yaparken de sizin gibi değerli öğretim üyelerinin içerisine de kendilerine rakip olmaması için nice engeller çıkarttıklarını da biliyoruz. Nice iftiralarla, nice kumpaslarla birçok öğretim üyesini diskalifiye ettiklerini de biliyoruz."

Etiketler
Yalova Muş Numan Kurtulmuş Üniversite