AKP Başkanvekili Akbaşoğlu: CHP'li vekillerden özür bekliyorum

AKP'li Akbaşoğlu, düzenlediği basın toplantısında CHP yöneticileri hedef alarak, özür dilemelerini beklediklerini söyledi.

AKP Başkanvekili Akbaşoğlu: CHP'li vekillerden özür bekliyorum

AKP Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Üzerinde iki Hidroelektrik Santrali (HES) bulunan Ezine Çayı vadisine kurulmuş olan Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde geçtiğimiz ay yaşanan sel felaketine ilişkin CHP yöneticilerini suçlayan AKP'li Akbaşoğlu, özür beklediklerini söyledi.

"Çok kısa bir araştırma yapılınca Bozkurt'taki selin nedeninin HES olduğunu söyleyenlerin, CHP yöneticileri olduğu ortaya çıktı" ifadelerini kullanan Akbaşoğlu, görüntülerde CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın, Ayancık'ın sel felaketine maruz kalmasının tomruk fabrikası, Bozkurt'un sele maruz kalmasının nedeninin de HES'in olduğunu söylediğinin net şekilde göründüğünü söyledi.

'CHP VEKİLLERİNDEN ÖZÜR BEKLİYORUM'

Akbaşoğlu, "Bu açıklamalardan sonra dünkü tartışmalar üzerine ben Baltacı'dan, Öztunç'tan ve bunlara destek veren Sayın Özgür Özel'den kamuoyundan özür dilemelerini bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Muhalefetin parlamanter sisteme dönüş tartışmalarına değinen Akbaşoğlu, "Parlamenter sistemi isteyen partiler, milletimize güvenmediklerini ortaya koyuyorlar" iddiasında bulundu.

Akbaşoğlu, şöyle konuştu:

"Zira milletimize ait olan cumhurbaşkanı seçme yetkisini milletimizden geri almak istiyorlar. Buna bir türlü tahammül edememişler. Doğrudan demokrasiye alışamamışlar. Millet iradesinin üstünde vesayet odakların rol çalmasına kapı aralamak istiyorlar. Ancak milletimizi kandıramayacaklar, aldatamayacaklar. Parlamenter sistemin bütün zayıf ve kötü yönlerini yaşamış, aylık enflasyonların, günlük, gecelik faizlerin, milletimizin belini büktüğü bir süreci hep beraber hatırlıyoruz. 'Parlamenter sistemi getireceğiz.' diyenlerin geçmişte yaptıklarına bakınız. Bol keseden sözler vadeden Sayın Kılıçdaroğlu, belediye seçimlerinden önce 'Hiçbir belediyede işçi kardeşlerimizin işine son verilmeyecek.' diye namus sözü veren siz değil miydiniz? Bu sözü çiğnemediniz mi? 13 bin işçi kardeşimizi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından kapının önüne koyup, 45 bin yandaşınızı işe yerleştirmediniz mi?"

KILIÇDAROĞLU'NA: GEREKEN CEVABI 2023'TE VERECEĞİZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Milli güvenlikle ilgili Türkiye'nin dış politikasını 180 derece tersine çevireceğiz" sözünü uyguladığını savunan Akbaşoğlu, "Dışardaki ve içerdeki dostlarına her daim selam çakıyor. Bir emperyalistlerin politikalarına gerçekten ittifak edenler var, bir de milletle beraber hareket eden ittifak var. Cumhur İttifakı, yalan üzerine bina edilmiş bu zillet ittifakına gereken cevabı Haziran 2023 seçimlerinde en güzel şekilde verecektir" ifadelerini kullandı.