'Organize sanayi bölgeleri sarayın emrine veriliyor'

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu’nda yapmayı planladığı değişiklik ile ilgili açıklama yaptı.

'Organize sanayi bölgeleri sarayın emrine veriliyor'

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Kanunu’nda değişiklik yapmayı planladığını açıkladı.

Kasap, değişiklikle; OSB’lere “kayyım atanacağını” belirterek, “Artık ipi çekilmek isteniyor, yok edilmek isteniyor. OSB’lerin artık sarayın emrine verilmesi haline gelmiş oluyor. Vesayetin ortadan kalkacağını söyleyen iktidar vesayetin kendisi haline geliyor” dedi.

Sanayicilerin yönettiği OSB’lerin valilere devredilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Kasap; Türkiye’nin en büyük OSB’lerinin hemen hemen tamamının genel kurulla yönetildiğini, genel kurulu yapılmış olan OSB’lerdeki sanayicilerin mutlu olduğunu, Türkiye’de bulunan 326 OSB’nin 18 senedir kendi kendisini yönetmekte olduğunu vurgulayarak, OSB’lerin özerkliğini bitirecek bu düzenlemeden, sanayicinin de rahatsız olduğunu söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın, “Uçak yapacağız, otomobil yapacağız” yönündeki açıklamalarını anımsatan Kasap, “Bu tip söylemler kamu eliyle ve vesayetle yapıldığı zaman yerini bulamıyor. Ne uçaktan ne arabadan eser yok. OSB’lerden elinizi çekin” dedi.

Etiketler
Kütahya Milletvekili Saray Teknoloji Ali Fazıl Kasap