CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Refah Devleti 3.0 yaklaşımından yararlanacağız

Faik Öztrak, iktidarı hedefleyen CHP'nin kalkınma için programladığı "dört ayaklı stratejisi"ni belirttiği açıklamasında "refah devleti 3.0" yaklaşımına dikkat çekti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Refah Devleti 3.0 yaklaşımından yararlanacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında basın mensuplarına gündem hakkında açıklamalarda bulundu.

Faik Öztrak, "Ülkemize lig düşürten bu iktidardan kurtulmak için, millet sandığı hasretle bekliyor. Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında, CHP iktidarında, yeni Kurumlarla, yeni Kurallarla, yeni kadrolarla ülkemizi ayağa kaldıracağız. Bunun için dört ayaklı bir strateji izleyeceğiz. Stratejimizin ilk ayağında, adaleti, demokrasiyi ve kuvvetler ayrılığını ayağa kaldırmak var." ifadelerini kullandı.

Faik Öztrak'ın açıklamaları şöyle oldu:

Hükümetin treni devirdiği bir diğer alan da dış politika… Suriye’de “Emevi Cami’ne gideceğiz” derken, 5 milyon Suriyeli ülkemize girdi. En az 40 milyar dolar harcandı. Sınırlarımızı korumak için yüzlerce şehit verdik. Hala da veriyoruz.

En son İdlib’de üç askerimiz şehit edildi. Kim şehit etti? Erdoğan milletten saklıyor. İdlib’de ne İsa’ya ne Musa’ya yaranabiliyoruz. Çatışmasızlık bölgesi denen yerde, Radikal unsurlar bizi sırtımızdan vuruyor. Ve İdlib kazanı kaynıyor.

Buradan ülkemize yönelecek yeni bir insan akını, Ve bunların arasına sızacak radikal unsurlar bizim için tam bir kâbus. Erdoğan’ın beraberce dondurma yaladığı Rusya Devle Başkanı Putin, Altı yıl sonra ilk kez Esad’ı Moskova’da ağırladı.

Birleşmiş Milletler kararı olmadan Suriye’de bulunan yabancı askerlerin Suriye hükümetinin hâkimiyeti için Engel oluşturduğunu söyledi. Bu mesajın muhatabının Türkiye olduğunu anlamak için, Âlim olmaya gerek yok. Rusya daha önce İdlib’de 36 askerimizi şehit olmasına neden oldu.

Erdoğan koşa koşa Kremlin’e gitti. Sarayın kapısında dakikalarca bekletildi. Erdoğan’ı açıkça uyarıyoruz. Bu milletin böyle büyük bir acıyı, bir daha yaşayacak ne takati, Ne de böyle bir zilletin tekrarını sindirecek müsamahası var.

"DÖRT AYAKLI STRATEJİ İZLEYECEĞİZ"

Önümüzdeki seçimler, Ülkemiz için büyük önem taşıyor. Milletimizin bu iktidardan sıtkı sıyrıldı.

Ülkemize lig düşürten bu iktidardan kurtulmak için, Millet sandığı hasretle bekliyor. Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında, CHP iktidarında, Yeni Kurumlarla, Yeni Kurallarla, Yeni Kadrolarla ülkemizi ayağa kaldıracağız. Bunun için dört ayaklı bir strateji izleyeceğiz.

Stratejimizin ilk ayağında, Adaleti, Demokrasiyi ve kuvvetler ayrılığını Ayağa kaldırmak var.

Tarafsız Cumhurbaşkanı ile “Yepyeni ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” Yapacağımız tüm diğer işlerde Güçlü bir zemin ve yitirilen güven ortamını oluşturacaktır.

Programımızın ikinci ayağında Üretimin önünü açacak önlemler var. Ekonomiyi borçla şişirme modeli iflas etti. Üreterek, verimliliği artırarak, Ekonomiyi büyüten bir ekonomi modeli getireceğiz. Salgın döneminde ülkeler çok önemli dersler edindi.

Bu dersler ışığında Devletin, Sağlık, eğitim, gıda güvenliği gibi kritik alanlarda Akılcı müdahalesini sağlayacağız. Dijital ve Yeşil Ekonominin sunduğu fırsatları değerlendireceğiz. Refah Devleti 3.0 yaklaşımından yararlanacağız.

Programımızın üçüncü ayağında, Üretilen refahın adil şekilde paylaşılması var.

Üretim artışıyla oluşan refahı topluma yaymadığınızda, Toplum kesimlerini dışladığınızda, Birilerini arkada bıraktığınızda, Bu büyüme sürmüyor. Burada da en önemli kurumumuz, Aile Destekleri Sigortası olacak.

Ve Programımızın dördüncü ayağında, Çevresel, ekonomik ve mali sürdürülebilirlik var.

Bu sene yaşadığımız yangın ve sellerde gördük; Tüm yapılacak işlerde, Sürdürülebilirliği planlamak önceliklerimiz içinde olmak zorunda. Yeşil Mutabakata uyum sağlayarak, Paris İklim Antlaşması’nı onaylayacağız. Borcun kontrolsüz artışına müsaade etmeyeceğiz. Enflasyona neden olmadan, istikrar içinde hızla büyüyeceğiz. Biz hazırız. Milletimiz hazır. Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında, CHP ülkemizi yepyeni bir ufka taşıyacak.

Etiketler
Faik Öztrak