CHP'li Veysi Uyanık hakkındaki davaya takipsizlik

CHP Bitlis il eski başkanı Veysi Uyanık hakkında açılan davaya takipsizlik kararı verildi. Uyanık, yaptığı açıklamayla takipsizlik kararını duyurdu.

CHP'li Veysi Uyanık hakkındaki davaya takipsizlik

CHP Bitlis il eski başkanı Veysi Uyanık hakkında açılan davaya takipsizlik kararı verildi. Uyanık, yaptığı açıklamayla takipsizlik kararını duyurdu.

Uyanık'ın açıklaması şöyle oldu:

26 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirilen il kongresinde Cumhuriyet Halk Partisi Bitlis İl Başkanlığı görevine seçildim. Hepinizin bildiği üzere aylarca; bir baba, bir eş ve vicdan sahibi bir insan olarak çirkin iftiralara maruz kaldım.

7 Nisan 2021 tarihinde, süreçte partimin zarar görmemesi adına CHP Bitlis İl Başkanlığı görevimden müsaade isteyerek hukuki mücadelemi vereceğimi duyurmuştum. CHP Bitlis İl Başkanlığı görevine geldikten sonra 6 ilçe başkanını görevden almam ile başlayan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesi olmalarından esef duyduğum, onursuzca, hayasızca çamur atan, yüzlerine doğuştan kara çalınmış kimliksiz, kişiliksiz şahıslar ile onların ağababaları tarafından tarafıma atılan iftiralar ve kurulan komplolar bugün adaletin tecellisi ile ellerine ve yüzlerine bulaşmıştır. Görevimi sürdürdüğüm süreç boyunca yapmış olduğumuz çalışmalar, yarattığımız gündemler ve Bitlis ili genelinde kazandığımız ivme çok çevreleri rahatsız etmiştir. PARTİ TÜZÜĞÜ ÇERÇEVESİNDE GÖREVDEN ALINAN, İHRAÇ EDİLEN il ve ilçe başkanları, parti içi ve parti dışındaki akıl hocaları ile birlikte Bitlis’ten Ankara’ya kadar nihayetinde attıkları çamurda boğulmuşlardır.

Küçük hesaplarla şahsıma attıkları iftirayla partimin çalışmalarına zarar vermemek adına görevimden ayrı kalarak yürüttüğüm hukuksal mücadelemi başım dik bir şekilde tamamlamış bulunmaktayım.

Hayatım boyunca şiarım “Sen doğru dur, eğri belasını bulur.” Oldu. Tarafıma atılan iftiraları manşetlere taşıyan lağım medyası ile ve bu iftiraları atanların, eğri duranların, adalete sonuna kadar güvenerek yargı önünde, tüm delilleri ile peşinde olacağım. Bana, aileme, sevdiklerime ve partime yaşatılanlar adalet önünde misli ile karşılığını bulacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin şerefli, onurlu üyelerinin her zaman başımın üstünde yeri vardır ancak hak etmeyenlere karşı mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim.

Ülkece demokrasi sınavı verdiğimiz, eşitsizliğin hayatın her alanına sirayet ettiği, adaletin bu denli aksak olduğu bir dönemde BİTLİS CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI tarafından yürütülen 2021/855 sayılı soruşturmada 2021/1255 sayılı takipsizlik kararı ile haklılığım ispatlanmıştır.

Palavracı kuklaların ekmeğine yağ süren, sözde partili görünen küçük hesapçı riyakarların, iftiralarla bana ve partime zarar verebilecekleri düşüncesi yerle bir olmuştur. Şerefime, haysiyetime, aile birliğime, siyasi kimliğime ve partime zarar vermeye çalışmış her kim var ise hukuk önünde ayrı ayrı hesaplaşacağımın bilinmesini isterim. Son nefesime kadar siyasi mücadeleme, demokrasi ve eşitlik kavgama, ülkemizi karanlık günlerinden aydınlığa çıkaracak Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında, başım dik ve alnım açık bir şekilde devam edeceğim.

Haklı ama bir o kadar zorlu yolculuğumda her zaman yanımda olan aileme, yol arkadaşlarıma ve dostlarıma teşekkürü borç bilirim.

Basın ve Kamuoyuna Saygılarımla...

VEYSİ UYANIK

Etiketler
Bitlis