CHP'li Ağbaba mikrofonu eline alıp sokağa indi: Hükümet esnafın sesini duymayınca böyle bir yöntem geliştirdik

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, mikrofonu aldı sokağa indi. Ağbaba, “Hükümet esnafın sesini duymayınca böyle bir yöntem geliştirdik” dedi.

CHP Ekonomi ve Esnaf Masası üyesi milletvekillerinin Muş ziyareti devam ediyor.

Aylardır esnafın sorunlarını dinleyen Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “hükümetin esnafın sesini bir türlü duymadığını” söyleyerek mikrofonu alıp caddeye indi.

Ağbaba caddede vatandaşa seslenirken, partinin seçim otobüsü caddenin diğer yanından Ağbaba’yı takip etti. Otobüsün ilerlediği güzergahtaki vatandaşlar, Ağbaba’yı otobüsün içinde sanarak selamladı.

Kaldırımın karşı tarafındaki Ağbaba, “Otobüste değilim, kaldırımda karşıdayım” diye uyardı. Ağbaba, elindeki mikrofonla yol boyunca ilerledi, teker teker tüm esnafı selamladı. Bazı vatandaşlar, Ağbaba’ya evlerinin ve dükkanlarının pencerelerinden el sallayarak destek verdi. Ağbaba, yolda karşılaştığı seyyar satıcıların sorunlarını dinledi. Bir civciv satıcısı gençle konuştu.

Ağbaba ve beraberindeki CHP’lilerin esnaf ziyareti seçim mitingine dönüştü.

“AKP’NİN MİLLETİN İÇİNE İNMEYE YÜZÜ YOK”

Ağbaba, caddede bir çay ocağına uğrayarak esnafı ve vatandaşı dinledi. “Çay ocağı esnafı, AKP milletvekillerinin halkın içine inmeye yüzü yok. 20 yıllık esnafım son 15 ayda 20 yıllık birikimimiz gitti. Mağduruz, bittik” dedi.

Esnafın arkadaşı, esnaf tanınmasın diye yüzünü kapamaya çalıştı. Ağbaba, “Buradaki abi korkuyor, oradaki kardeşim korkuyor. Memlekette konuşamıyorsak, işçimiz, işsizimiz konuşamıyorsa orada bir sorun var demektir” dedi.

(ANKA)

Etiketler
Veli Ağbaba