Akşener'den Erdoğan'a: Durum tahmininizden vahim, İçişleri Bakanı kenara çekilmeli

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan Akşener, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarıyla Erdoğan'a seslenerek, "Bakın durum tahmininizden vahim, İçişleri Bakanı'nın kenara çekilmesinde fayda vardır" dedi.

Akşener'den Erdoğan'a: Durum tahmininizden vahim, İçişleri Bakanı kenara çekilmeli

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili değerledirmede bulunurken AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.

"Bakın durum tahmininizden vahim, İçişleri Bakanı'nın kenara çekilmesinde fayda vardır" diyen Akşener, "Benim Süleyman Soylu ile ilgili herhangi bir alerjik tutumum söz konusu değil" ifadesini kullandı.

Akşener'in açıklamaları şöyle:

Geçen hafta Erdoğan'ı uyardım bağımsız bir yargı süreci derhal işletilsin dedim. O ne yaptı, küçük ortağın dolduruşuna geldi, gitti kefalet koydu. Toplum vicdanını rahatlatmak yerine kendisini tartışmaların odağına koydu.

Suçu olan cezasını çeker, suçsuz olan da aklanır işinin başına döner. Seni bir kez daha devlet ciddiyetiyle ve makamının sorumluluğuyla hareket etmeye davet ediyorum. Çalışma arkadaşlarına çeki düzen ver. İçişleri Bakanı'nın Adalet Bakanılığı ile Emniyet Genel Müdür Yardımcısının da İçişleri Bakanı ile medya üzerinden atışması devlet geleneğimize yakışmaz.

Bizzat şahsınızın atadığı bakanlar, bürokratlar ve bunu yönetenler nasıl oluyor ki medya üzerinden birbirine çemkiriyor. Hani, her şeyin düz, düzgün, hızlı olması için partili cumhurbaşkanlığı sistemine geçmiştik? Bir taraftan da kendin atadığın arkadaşlarına sözünü geçiremiyor musun kardeşim? Böyle bir ciddiyetsizlik olabilir mi?

Bu iki bakan nasıl oluyor da Bakan Kurulu'nda birbiriyle konuşmuyor. Bu önemli mevkilerde olanların dedikodu usulü iş yapması, başında bulundukları o bakanlıkların, Adalet Bakanlığı'nın hakimi savcısı, İçişleri Bakanlığı'nın kolluk kuvvetleri eş güdüm içinde birbiriyle çalışmak zorundadır.

Bu nasıl bir devlet yönetme anlayışıdır. Bakın durum tahmininizden vahim vahim. İçişleri Bakanı'nın kenara çekilmesinde fayda vardır. Delilleri toplayacak kolluk gücünün rahatlatılması yargının siyasi baskı hissetmeden görevni yerine getirebilmesi için bu şarttır. Benim, Sayın Süleyman Soylu ile alerjik bir tutumum söz konusu değildir. Devlet aile ilişkisi biçiminde yönetilmez.

Partili cumhurbaşkanlığı denilen bu ucube sistemde Türkiye bir yönetim krizi yaşıyor. Üzülerek görüyoruz ki, Türkiye bu sistemi daha fazla taşıyamıyor. Bu sistemin büyük bir hata olduğu ortaya çıktı. Biz haklı çıktık. Uyarılarımızı tek tek yaptık. Gelin, iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş yapalım. Türkiye'nin yeniden hukuk adalet ve demokrasi rayına oturması gerekiyor.

Er yada geç o sandık gelecek ve bu iktidar gidecek. Aziz milletimiz parti değil, devlet diyecek. Dayatma değil, ortak akıl diyecek. Korku değil, huzur diyecek.

Etiketler
Sedat Peker Suç örgütü TBMM