Kobani davası: Avukatlar salonu terk etti

108 sanıklı Kobani davası, Sincan Cezaevi kampüsündeki duruşma salonunda başladı. Mahkeme heyetiyle yaşanan tartışma sonrası avukatlar duruşma salonunu terk etti.

Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 28'i tutuklu 108 kişi hakkında açılan Kobani davası, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın aktardığına göre, mahkeme heyetinin salona gelmesinin ardından duruşma başladı. Mahkeme başkanı, dışarıda kalan avukatların salona alınması taleplerine karşılık vermedi.

Salonda bulunan avukatlar alkışlarla ve sıralara vurarak bu durumu protesto etti. "Covid nedeniyle alabileceğimiz insan sayısı belli" diyen mahkeme başkanı, güvenlik ve pandemi nedeniyle bu kararın uygulandığını savundu.

Bu arada avukatların itirazı devam etti. Mahkeme başkanı, cüppesiz olan kişinin salondan çıkarılmasını istedi. Bu duruma itiraz eden avukatlara, "Duruşma düzenini bozanı dışarı alırım" yanıtı verildi. Mahkeme heyetinin bu tavrı üzerine avukatlar alkışlı protestoda bulunarak, duruşma salonunu terk etti.

MAHKEME HEYETİ İTİRAZLARI DİKKATE ALMADI

Tüm avukatlar salondan ayrıldıktan sonra mahkeme heyeti yargılamaya devam etti. Savunma olmadan yargılama yapılmayacağı itirazları karşılık bulmadı. Mahkeme heyeti yargılanan siyasetçilerin kimlik tespitine başladı.

Etiketler
Kobane eylemleri gözaltılar Cezaevi Mahkeme Sincan