Pankart, afiş yasak: Polis noktasında iftar paketi dağıtmak serbest

Pandemi bahanesi ile muhalefetin pankart asmasına dahi izin verilmezken; AKP Ankara İl Gençlik Kolları sokağa çıkma yasağında polis noktasında iftar paketi dağıtıyor.

Pankart, afiş yasak: Polis noktasında iftar paketi dağıtmak serbest

CHP'nin '128 milyar dolar nerede?', SOL Parti'nin ise İstanbul Sözleşmesi pankart ve afişleri ülkenin birçok noktasında pandemi bahanesi ile yasaklanırken; AKP'ye pandemisi bahanesi sökmüyor.

AKP pandemiyi bir bahane olarak kullanamaya devam ederken, AKP Ankara İl Gençlik Kolları sokağa çıkma yasağında polis noktasında iftar paketi dağıtıyor.

Ankara Keçiören Belediyesi’nin kamu kaynaklarını kullanarak oluşturduğu Ramazan yardım kolilerinin dağıtımını da AKP Keçiören İlçe Gençlik Kolları yapıyor.

AÇIK AÇIK DUYURUYORLAR

Ayrıca dağıtılan iftar paketleri, sosyal medya hesaplarından açık açık duyuruluyor.

AKP Keçiören İlçe Gençlik Kolları resmi sosyal medya hesabından yardım yapılan yurttaşların fotoğraflarıyla birlikte “Ramazan paylaşmaktır, berekettir dedik ve vatandaşlarımıza ramazan kolilerimizi teslim ettik. Desteklerinden dolayı Keçiören Belediye Başkanımız Sayın Turgut Altınok’a ve İlçe Başkanımız Sayın Zafer Çoktan’a teşekkür ederiz” açıklamasını paylaştı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI DA DELDİLER

AKP Ankara İl Gençlik Kolları’nın yaptığı paylaşımda ise AKP’li gençler sokağa çıkma yasağını Ankara genelinde de deldiği görüldü.

Keçiören’in yanı sıra Mamak, Yenimahalle, Elmadağ’daki AKP’li gençlerin il başkanlığının “İftara 5 kala” programı kapsamında sokağa çıkma yasağının başladığı 19.00’dan sonra iftar paketi dağıttı.

''KAMU KAYNAKLARINI SİYASİ PROPAGANDAYA MALZEME EDİLİYOR''

SOL Parti Ankara İl Temsilcisi Mert Ünal, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı değerlendirmede, 1 Mayıs’ın kutlanmasını yasaklayan AKP iktidarının kongresini tıklım tıklım salonda yaptığını hatırlatarak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da koronavirüsün yayılmasını Türkiye’deki herkesin sorumluluğuna bağladığını söyledi.

AKP’nin sokak siyasetini pandemiyi bahane ederek tekeline almaya çalıştığını da belirten Ünal, kamu kaynaklarını da Keçiören’de siyasi parti propagandasına malzeme ettiğini ifade etti. Ünal, “Utanmadan sosyal medyada paylaşıp, bir de belediye başkanına ve ilçe başkanlarına teşekkür ederek duyurduklarını görüyoruz” dedi.

Etiketler
Ankara Muhalefet Polis Sokağa çıkma yasağı