CHP'den İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 'gri pasaport' çağrısı

Faik Öztrak, AKP'li belediyeler ile gündeme gelen insan kaçakçılığı skandalı hakkında "Gri pasaportları İçişleri Bakanlığı ve valiler veriyor. İçişleri Bakanı görevini yapmalıdır. Bir an önce bu işlerin arkasındaki çeteyi ortaya çıkarmalıdır." dedi.

CHP'den İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 'gri pasaport' çağrısı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Faik Öztrak, AKP'li belediyelerin insan kaçakçılığı skandalının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturma hakkında açıklama yaptı.

Faik Öztrak'ın açıklaması şöyle oldu:

Ülkemizin durumu Leonard Cohen’in, O meşhur şarkı sözlerini hatırlatmaktadır. Herkes biliyor geminin su aldığını, Herkes biliyor kaptanın yalan söylediğini, Ve herkes biliyor zarların hileli olduğunu. Millete soğan patates, Erdoğan’a en pahalısından üç tane Mercedes. İşte bu hileli zarları atan zalim düzen için, Artık yolun sonu görünmüştür.

Saray sosyetesinin büro elemanları, Burunlarına pudra şekeri çekerken, Şoförleri, danışmanları paranın altında ezilirken, Eski vekiller, kırpıp kırpıp rektör ve büyükelçi yapılırken, Sarayın çocukları ballı yönetim kurulu üyeliklerine atanırken, Milletin çoluğu çocuğu, İşsizliğin, umutsuzluğun açlığın altında ezilmektedir.

Milletimiz yaşanan bu çürümeyi, Ağırlaşan kokuşmayı artık kaldıramamakta, “Patates, soğan; Güle güle Erdoğan” diye bağırmaktadır. Erdoğan ise, Ülkemizin gerçeklerinden tamamen kopmuş. Paralel bir evrende yaşamaktadır. “İnsanlarımız iş, aş bulmak için yurt dışına giderdi, Bu tablo büyük oranda tersine döndü” diye millete nutuk atmaktadır.

Oysa Diyanet’in, belediyelerin yurtdışına gönderdiği insanlar yurda dönmüyor. Güler misiniz, ağlar mısınız? Millet umudunu kesmiş, Devletin hizmet pasaportunu şebekeler satışa çıkarmış. Yurtdışına insan kaçırıyorlar. Peki bu insanlar kaçırılırken, Gri pasaportları veren Saray’ın atadığı İçişleri Bakanı ne yapıyor? O emekli amirallere kumpas kurmakla, Ayaklarına elektronik kelepçe takmakla, Bir de şehir evinde verilen namaz pozlarını servis ettirmekle meşgul. Bu arada Amiralin emeklisine atıp tutan Milli Savunma Bakanı, Amiralin sarıklısını seyrediyor.

Durum bence son derece açık. Gri pasaportları İçişleri Bakanlığı ve valiler veriyor. Biz CHP olarak üstüne gitmemiş olsaydık mesele geride duruyordu. İçişleri Bakanı görevini yapmalıdır. Bir an önce bu işlerin arkasındaki çeteyi ortaya çıkarmalıdır.

Ama umutsuzluğa yer yok. Demokrasilerde çare tükenmez. Milletimiz kesinlikle çaresiz değildir! Çiftçimize, işçimize, işsizlerimize, iş insanlarımıza, Emeklilerimize, emeklilikte yaşa takılanlara sözümüzdür: Erdoğan Şahsım Hükümeti’nin sizden aldığı her şeyi, Biz iktidara geldiğimizde sizlere misliyle geri vereceğiz Milletimiz herkesi yaptıklarıyla, Ve yapmadıklarıyla görüyor. Herkesin notunu veriyor. Milletimiz artık sandığın, Önüne gelmesini istiyor. Sandık önüne geldiğinde de gereğini yapacak. Bu kibirli, yıpranmış kadroları evlerine gönderecek.

Etiketler
İçişleri Bakanlığı Ağrı Faik Öztrak Pasaport