Türkiye Değişim Partisi'nden 'tam kapanma' çağrısı

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün, hızla artan koronavirüs vaka sayıları üzerine açıklamalarda bulundu.

Türkiye Değişim Partisi'nden 'tam kapanma' çağrısı

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün, hızla artan koronavirüs vaka sayıları üzerine açıklamalarda bulundu.

Bir günde 300 kişinin öldüğünü, rakama vurulduğunda ise her 5 dakikada 1 kişinin öldüğünü ifade eden Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün, "Yetkililere bundan büyük uyarı olur mu?" diye sordu.

"TAM KAPANMA ZAMANI GELMİŞTİR"

Tam kapanma zamanın geldiğini belirten Akgün, "Artık tüm bilim insanlarının da dediği gibi süresini onların belirleyeceği tam kapanma zamanı gelmiştir. Çünkü ipin ucu kaçmıştır. Hızla artan vakalar, yakında yoğun bakımların tamamen dolup taşması ve beraberinde sağlık sisteminin çökmesine neden olma ihtimalini de beraberinde getirecektir'' diye konuştu.

"ÜRETİM AKSATILMAMALIDIR"

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün açıklamasının devamında, "Burada dikkat edilecek nokta; üretimi hiçbir noktada aksatmamaktır. Ayrıca kapanma süresince, tüm fatura ödemeleri, kiralar, banka ve icra ödemeleri tamamen ertelenmeli kapanma bittikten sonra, verilecek ek bir sürede aksayan ödemeler yapılmalıdır. Adli süreler de bu kapanma içinde işlememelidir. Kimse mağdur edilmemelidir" ifadelerini kullandı.

"65 YAŞ İRONİSİ"

Akgün son olarak, "Bu çok detaylı tedbirler alınmadan yapılacak kapanma, sağlığı korurken, ekonomiyi ve insanları daha kötü hale getirir. Ayrıca sayıları milyonları bulan 65 yaş üstü konusu yeniden, bilim ışığında, insaf ile ele alınmalıdır. Sağlıkta 65 yaş ayrımı Dünya’da yok. Bu konuyu acilen ele almak gerekiyor. İşin bir de mizahi yönü var. 65 yaş üstü milyonları eve hapseden sayın liderlerimizin hepsi de 65 yaş üstü. Burada yaman bir çelişki, gülümseten bir ironi yok mu?" diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler
Ağrı Türkiye