Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun ‘Her muhtara özel kalem müdürü’ önerisiyle ilgili açıklama

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 'Her muhtara özel kalem müdürü’ önerisiyle ilgili, "Yapacağından değil, siz bu süreçlerden geçtiniz. Bu süreçleri yaşadığınız zaman niçin bu imkanları sağlamadınız?" dedi.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun ‘Her muhtara özel kalem müdürü’ önerisiyle ilgili açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, işsizliğe çözüm olarak sunduğu "Her muhtara özel kalem müdürü atanırsa sorun çözülür" önerisinde bulunmuştu.

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuya ilişkin konuşan Erdoğan, "Niye aldatıyorsun milleti ya. Yapacağından değil, siz bu süreçlerden geçtiniz. Bu süreçleri yaşadığınız zaman niçin bu imkanları sağlamadınız?" dedi.

Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

Bay Kemal bak, biz muhtar maaşlarını 97 liradan aldık 2 bin 445 liraya çıkartmak ve SGK primlerini ödemek suretiyle mali haklarını güçlendirdik. Senin ona vereceğin özel kalemin, bak kaç tane özel kalem burada var.

Niye aldatıyorsun milleti ya. Yapacağından değil, siz bu süreçlerden geçtiniz. Bu süreçleri yaşadığınız zaman niçin bu imkanları sağlamadınız?

İçişleri Bakanlığımız büyesinde kurduğumuz 'muhtar bilgi sistemi' ile muhtarlarımızın taleplerinin merkezi olarak, takibine imkan sağladık. Geçmişte muhtarların mühürlerini toplatarak tüm muhtarlıkların kapısına kilit vurmaya kalkanların, bugün yaptıkları muhtar edebiyatının ne kadar sahte olduğunu söylemeye gerek bile duymuyorum.