CHP Kadın Kolları Ankara İl Başkanı Ayfer Ayaz: Kadın cinayetleri politiktir

CHP Kadın Kolları Ankara İl Başkanı Ayfer Ayaz, Etimesgut ve Sincan ilçe başkanlıklarında yaptığı açıklamada, “Kadın cinayetleri politiktir. Haklarımızdan vazgeçmiyoruz. Yaşasın örgütlü mücadelemiz. İstanbul Sözleşmesi kırmızı çizgimizdir” dedi.

CHP Kadın Kolları Ankara İl Başkanı Ayfer Ayaz, Etimesgut ve Sincan ilçe başkanlıklarında yaptığı açıklamada, “Kadın cinayetleri politiktir. Haklarımızdan vazgeçmiyoruz. Yaşasın örgütlü mücadelemiz. İstanbul Sözleşmesi kırmızı çizgimizdir” dedi.

Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Ayaz, Etimesgut ve Sincan ilçe başkanlıklarında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile feshedilen İstanbul Sözleşmesi için basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında, CHP Kadın Kolları Ankara İl Başkanlığı imzasıyla, “Mor adımlar Ankara’da direniyor” yazılı mor bir pankart açıldı.

"HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ”

Ayfer Ayaz, Sincan’da yaptığı açıklamada, “Kadın cinayetleri politiktir. Haklarımızdan vazgeçmiyoruz. Yaşasın örgütlü mücadelemiz. İstanbul Sözleşmesi kırmızı çizgimizdir. Cumhuriyet’in ilanından beri birçok kazanımızın yanı sıra elde ettiğimiz bu sözleşmeyi almak istiyorlar. Verecek miyiz? Hayır. Bizler haklarımızdan vazgeçiyor muyuz? Hayır. İstanbul Sözleşmesi kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddete karşı devletin yapması gereken hususi bir sözleşmedir. Bu sözleşme, ‘6284’ü uygula, kadını koru, cezai sistemi uygula’ der. Yuva yıkan bir sözleşme değildir. ‘Kadına karşı uygulanan şiddete gereğini yap’ der. Bu sözleşmenin nesinden rahatsız oldunuz. İstanbul Sözleşmesi’ni yalnızca biz kadınların değil, erkeklerin de savunması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

“TÜRKİYE AŞİRET ÜLKESİ DEĞİLDİR”

Açıklamaya katılan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de “Bugün burada çok önemli bir iş yapıyorsunuz. Ankara İl Kadın Kolları’mız öncülüğünde CHP’li kadınlar, ‘Türkiye’de tek adam rejimin karşıyız’ diyor. Türkiye’de kurallar, kurumlar vardır, sıfatı ne olursa olsun, isterse cumhurbaşkanı olsun, gece aklının estiği gibi Türkiye’yi bir uluslararası sözleşmeden çıkartamaz. Hangi sözleşme bu? Kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddete yönelik sözleşme… Tam 10 yıldır Türkiye’de uygulanmış, kararlaştırılmış, direkt bu iktidarın getirdiği bir sözleşme. Ne değişti 10 yılda” diye sordu. Gök, “Türkiye’de yaşayan hiçbir kadına sorulmadı, TBMM’de görev yapan hiçbir milletvekiline sorulmadı. Türkiye, bir aşiret ülkesi değildir. Türkiye, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu demokratik, sosyal, laik bir ülkedir. Bu ülkenin kuralları vardır” diye konuştu. (ANKA)

Etiketler
Ankara İstanbul Sözleşmesi Etimesgut Sincan