Uğur Dündar'dan Numan Kurtulmuş göndermeli çarpıcı 'Kürşat Ayvatoğlu' yorumu

Usta Gazeteci Uğur Dündar, KRT TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman programında AKP'li büro personeli Kürşat Ayvatoğlu olayı konuştu.

GERÇEK GÜNDEM - Usta Gazeteci Uğur Dündar, lüks araç içinde uyuşturucu kullandığı görüntüler infial yaratan AKP'li büro personeli Kürşat Ayvatoğlu hakkında AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un HAS Parti Genel Başkanı olduğu dönemde AKP'yi suçladığı, 'Harun gibi gelip Karun gibi olanlar' sözünü hatırlattı.

KRT TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman programında gazeteciler Uğur Dündar, İsmail Saymaz, Barış Yarkadaş ve Elfin Tataroğlu gündeme ilişkin değerlenndirmelerde bulundu.

Uğur Dündar, lüks araç içinde uyuşturucu kullandığı görüntüler infial yaratan AKP'li büro personeli Kürşat Ayvatoğlu hakkında yaptığı açıklama şöyle:

"Dikkat ederseniz AKP iktidarında biz yaklaşık, bundan 10 yıl önce AKP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Numan Kurtulmuş ile sık sık röportaj yapardık.

Orada HAS Parti Genel Başkanı olarak AKP iktidarını eleştirirken, "Bunlar Harun gibi gelip, karun olanlar" derdi. Bu deyimi Türk siyaset hayatına önce Prof. Numan Kurtulmuş soktu. Harun gibi gelip, karunlaşmak... Çok yoksul durumdan gelip, ultra zengin olmak AKP'de yaygın bir olgu olarak karşımıza çıkıyor.

Bu partinin çeşitli kademelerinde görev alanlar geçmişlerine baktığınızda ve bugünle kıyasladığınızda, madalyonun yüzü-tersi gibi bir görüntü arzediyorlar. Yani siyah-beyaz gibi çok farklı iki görüntü ile karşı karşıya kalıyoruz.

19 yılda biz çok büyük bir yolsuzluk soruşturmasıyla kaldık mı? 17-25 Aralık'ı saymıyorum. Çünkü 17-25 Aralık tapeleri görünürde bir yolsuzluk belgesi izlemini vermesine karşın. Hukuk dışı yollardan elde edilen görüntüler ve kayıtlar olduğu için yargıda delil olarak kabul edilmeyecek ögeler.

Ama eskiden bizler yolsuzluk haberleri yaptığımızda savcılar bazen re'sen soruşturma başlatırlardı. Yani ekranda yolsuzluk haberini yayınlardık. Savcılar bunu ihbar kabul edip, kendiliklerinden soruşturmayı başlatırlardı"

Etiketler
Kürşat Ayvatoğlu Muş KRT TV Numan Kurtulmuş