HDP'den Gergerlioğlu'nun gözaltına alınmasıyla ilgili ilk açıklama

Milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Meclis'ten gözaltına alınmasıyla ilgili HDP'den açıklama geldi.

HDP'den Gergerlioğlu'nun gözaltına alınmasıyla ilgili ilk açıklama

TBMM'de nöbetini sürdüren HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu sabah saatlerinde uyuduğu odadan namaz kılmak için abdest almaya gittiği sırada Meclis’te çok sayıda polis tarafından gözaltına alındı. Gergerlioğlu, “Biz bu görüntüleri 90’larda da gördük” dedi. Gergerlioğlu'nun namazını kılmasına ve kıyafetlerinin değiştirilmesi izin verilmedi.

Milletvekilliği düşürüldükten sonra TBMM'de Adalet Nöbetine başlayan Ömer Faruk Gergerlioğlu, saat 06.30 sularında polis tarafından gözaltına alındı.

Gergerlioğlu’nun gözaltına alınma nedeninin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan yeni bir soruşturma kapsamında olduğu belirtildi.

Soruşturmada, Gergerlioğlu’nun Meclis'i terk etmediği, hâlâ “milletvekili gibi davrandığı, sosyal medya üzerinden basın açıklamaları yaptığı, canlı yayınlar yaptığı, kamu binasında hakkı olmadan durması” suç sayıldı.

HDP'den Gergerlioğlu'nun gözaltına alınmasıyla ilgili ilk açıklama - Resim : 1

Gergerlioğlu’nun gözaltına alındığı görüntülerini HDP’li Hüseyin Kaçmaz ve Filiz Kerestecioğlu Twitter'dan canlı yayınladı.

HDP: Talimatla, yalan tutanakla, oy uğruna yapılanları Türkiye halkları unutmaz

HDP'nin Twitter hesabından, "Türkiye halklarını, tüm ezilenlerin yüreği Meclis’teki Adalet Nöbetimizdeydi. İktidar ve ortağı bu sevgiye, bu güvene tahammül edemedi. Talimatla, yalan tutanakla, oy uğruna yapılanları Türkiye halkları unutmaz" açıklaması yapıldı.

HDP'den Gergerlioğlu'nun gözaltına alınmasıyla ilgili ilk açıklama - Resim : 2

Bahçeli, "Gazi Meclis’ten behemehâl çıkarılmalıdır" demişti

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesini "adalet ve hukukun harfiyen uygulanması" olarak nitelendiren MHP lideri, Gergerlioğlu'nun Meclis'te başlattığı eyleme de tepki göstererek, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u "göreve çağırdı". Bahçeli dünkü paylaşımında, "Yer yatağı derhal kaldırılmalı, milletvekilliği düşürülen kirli şahıs Gazi Meclis’ten behemehâl çıkarılmalıdır. Taviz, teslimiyeti getirir. Teslimiyet ise boyun eğmedir. Buna da hiç kimsenin hakkı yoktur. Şayet TBMM Başkanı’nın yetkisi bu konuda sınırlıysa, süratle hazırlanacak bir maddelik kanun teklifinin Genel Kurul’da kabulüyle birlikte Gergeroğlu’nun yer yatağı ile beraber Meclis’in kapısının önüne koyulması mümkündür ve konu acildir" ifadesini kullandı.

Etiketler
Gözaltı HDP Ömer Faruk Gergerlioğlu