Akşener, kürsüyü engelli Aysun Karaemir'e bıraktı: Atama konusundaki eşitsizlik giderilmeli

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis'teki grup toplantısında kürsüyü engelli Aysun Karaemir'e bıraktı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis'teki grup toplantısında kürsüyü engelli Aysun Karaemir'e bıraktı. Geçirdiği trafik kazası sonucu henüz lisedeyken engelli kaldığını belirten Karaemir, karşısında çıkan tüm engellere rağmen eğitimine devam ettiğini ve kendisi ile birlikte yaklaşık 200 bin engelli yurttaşın atama beklediğini söyledi.

Akşener, her hafta olduğu gibi Meclis'teki grup konuşmasının bir bölümünde, kürsüyü bir yurttaşa bıraktı. Engelli Aysun Karaemir, kürsüye çıkamadığı için, mikrofon düzeneği kürsünün yanına indirildi. Engellilerin uğradığı hak kayıplarını sıralayan Karaemir, engelli yurttaşları yaşadıkları sıkıntıları şöyle dile getirdi.

ATAMA BEKLİYORUZ: 2021 e-kpss sonrasında yaklaşık 200 bin engelli birey ve ben atama bekliyoruz. Atama konusundaki eşitsizliğin giderilmesi ve sorunların çözülmesindeki ilk adım engelli istihdamının arttırılması olacaktır. Uzaktan eğitim desteklenmeli meslek sahibi olan engellilerin evden çalışabilmelerine imkan sağlanmalıdır.

HAKLARI İADE EDİLMELİ: Başta halk otobüsleri olmak üzere belediye otobüs şoförlerinin de büyük bölümü engellilere hizmet vermek konusunda isteksiz davranmaktadır. Sürücülerin engellilik konusunda eğitimlerinin olmaması ve bu konudaki cezai yaptırımların yetersizliğinden dolayı, engelliler büyük mağduriyetler yaşamaktadır. Bu sorunlara bir de otobüslerdeki asansörler ile üst geçitlerdeki asansörlerin sık sık arızalanması eklenince, bizler için ulaşım, içinden çıkılmaz bir hal almaktadır. Engellilere verilen sağlık kurulu raporlarında ölçme ve değerlendirme kriterlerinde değişikliğe gidilerek binlerce engelli, engelli olmaktan çıkarılmış maaşları kesilmiş, ehliyetleri iptal edilmiş, engellilere verilen hak ve hizmetlerden mahrum bırakılmıştır. Hak kaybına uğrayan engellilerin hakları iade edilmelidir.

AKŞENER: "MECLİS'TEKİ TABLO BUYSA, VARIN SOKAĞI SİZ DÜŞÜNÜN"

Akşener, kürsüye ulaşamayan engelli Karaemir'i eğilerek selamlayarak, özür diledi. Akşener, şunları söyledi:

"Burası Türkiye Büyük Millet Meclisi. Burası milletimizin her ferdinin sorunlarına çare beklediği yer. Az önce gördünüz, engelli bir kardeşimiz burada kürsüye ulaşamadı. Bu duruma pansuman bir çözüm bulabilirdik biz, ama yapmadık. Ancak yapsaydık, o taktirde buranın gerçeğini gizlemiş olurduk. Engelleri kaldırmak, vatandaşlarımızın kimseye ihtiyaç duymadan yaşamalarını sağlamaktır. Onların dertlerini çözecek bir binada bile düşünülmemiş olmaları büyük ayıp. Türkiye’nin Meclisi’ndeki tablo buysa, varın sokağı siz düşünün. Bunun için senden ve tüm engelli vatandaşlarımızdan, herkes adına ben özür diliyorum." (ANKA)

Etiketler
Meral Akşener İYİ Parti