Albayrak'ın koltuğuna oturan Lütfi Elvan'dan CHP'nin '128 milyar dolar nerede?' sorusuna yanıt

CHP'nin Berat Albayrak eleştirilerine bir yanıt da Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan geldi.

Albayrak'ın koltuğuna oturan Lütfi Elvan'dan CHP'nin '128 milyar dolar nerede?' sorusuna yanıt

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, kendisinden önce aynı koltukta oturan Berat Albayrak'la ilgili tweet atarak, Cumhuriyet Halk Partisi'ne yanıt verdi.

CHP, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak için "Damat firarda” başlıklı bir video hazırlayarak bu soruları sormuştu:

Albayrak'ın koltuğuna oturan Lütfi Elvan'dan CHP'nin '128 milyar dolar nerede?' sorusuna yanıt - Resim : 1

Bakan Elvan'ın ise paylaşımı şöyle oldu:

1) Son günlerde döviz rezervleri üzerinden Eski Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Berat Albayrak aleyhinde CHP tarafından yürütülen haksız ve seviyesiz söylemleri şiddetle kınıyorum.

2) 2020 pandemi koşulları içinde küresel piyasalardaki olağandışı dalgalanmaların zorunlu kıldığı ortamda finansal istikrar hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen döviz rezervi işlemlerini maksadı dışında çarpıtarak seviyesiz bir siyaset malzemesine dönüştürülmesi kabul edilemez."

Albayrak'ın koltuğuna oturan Lütfi Elvan'dan CHP'nin '128 milyar dolar nerede?' sorusuna yanıt - Resim : 3

Ne olmuştu?

CHP, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak için 7 soru sordu.

“Türkiye’nin gerçek gündemi ekonomik buhrandır” denilen açıklamada, “128 milyar dolar nereye ve kimlere gitti? Berat Albayrak neden istifa etti? Bakan Albayrak'ı kimler susturuyor?”Ardından Berat Albayrak, CHP'ye dava açacağını açıkladı.

İktidar kanadından da AKP Sözcüsü Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Danışmanı Fahrettin Altun'dan CHP'ye yanıt gelmişti.

Etiketler
Berat Albayrak istifa Berat Albayrak Lütfi Elvan Hazine ve Maliye Bakanı