Özcan Özel, CHP'den istifa etti

Mehmet Ali Çelebi ile birlikte basın açıklaması yapan Özcan Özel CHP'den istifa etti.

Mehmet Ali Çelebi, Özcan Özel ve Hüseyin Avni Aksoy TBMM Basın Odası'nda açıklama yaptı.

Özcan Özel CHP'den istifa ettiğini açıkladı.

Yalova Milletvekili Özcan Özel ise 1995'te CHP'ye katıldığını, partinin baraja takıldığı ve yönetici listesine yedek üye bulunmadığı yıllarda eski CHP Milletvekili Muharrem İnce ile sahalarda olduklarını söyledi.

Bugün partiyi yönetenlerin bir kısmının, o dönemde başka partinin üyesi olduğunu ve CHP aleyhine propaganda yaptıklarını iddia eden Özel, partiye ilginin en aza indiği 1999'da Yalova'da parti yönetiminde yer aldığını kaydetti.

CHP'den, Muharrem ​​​​​​İnce ile birlikte milletvekili seçildiklerini anımsatan Özel, uzun yıllar sonra kazanılan Yalova Belediyesinin bugün kaybedilmesinde, olumsuz tüm bilgileri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na vermelerine rağmen bunları dikkate almayan CHP Genel Merkezinin sorumlu olduğunu ileri sürdü.

Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı adayı olması üzerine, kendisinin Yalova'da ilk sıradan milletvekili seçildiğini anımsatan Özel, Olağanüstü Kurultay için imza toplanmaya başlanınca İnce'nin yanında yer aldığını anlattı.

Özel, "Milletvekilliği görevimiz devam ediyordu ama hem Grupta hem Genel Merkez nezdinde yalnızlaştırıldık, dışlandık." diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüştüklerini aktaran Özel, "Yüzde kaç oy alacağı belli olmayan partilere gösterilen ilginin çeyreğinin, partimizin ötekileştirilmiş önderlerine gösterilmemesi bizleri yaraladı. Muharrem İnce ile partinin tüm ötekileştirilmiş evlatlarıyla görüşülüp birlik ve beraberliğin sağlanması adına yapılan çağrılara yanıt verilmedi." ifadelerini kullandı.

Özel, önerilerinin yer aldığı mektuplarını, Kılıçdaroğlu ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e sunduklarını dile getirerek, önerilerine hiçbir yanıt gelmediğini kaydetti.

Atatürk'ün yolunda yürümeye devam edeceğini söyleyen Özel, "Israrlarımıza rağmen birlikteliğimizi sağlayamadık. Ancak ciddi bir uyarı veya işaret fişeği olacağını düşünerek partimizden istifa ediyorum." dedi.

Etiketler
Mehmet Ali Çelebi