Kılıçdaroğlu Türk spor camiasının önemli isimleri ile görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, farklı branşlarda federasyon başkanlığı yapmış ve milli sporcular ile Türk sporunun içinde bulunduğu durumu konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, farklı branşlarda federasyon başkanlığı yapmış ve milli sporcular ile Türk sporunun içinde bulunduğu durumu konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Sporsuz bir yaşamı düşünmek mümkün değil. İnsan varsa ve biz doğanın bir parçasıysak sporsuz bir yaşam mümkün değil. Sporu elbette ki her birimiz değişik alanlarda, değişik zamanlarda, değişik yerlerde, okulda, bazen evde, bazen spor salonunda bir şekliyle yapıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na toplantı sırasında CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut da eşlik etti.

Toplantıya katılan isimler ise şöyle:

Arif Kızılyalın - TMOK üyesi, milli sporcu, Cumhuriyet Gazetesi Spor Yazarı

Lale Orta - Türkiye’nin ilk FIFA Kokartlı kadın hakemi, Akademisyen, Prof. Dr. Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu, –İstanbul

Ahmet Ayık - Fifa As Başkanı Avrupa /Dünya/ Olimpiyat Şampiyonu, 2. Donem Güreş Federasyonu Başkanı.

Erol Ünal Karayıbık - Türkiye Voleybol Federasyonu'nu yeniden yapılandıran, kaynaklarla pek çok uluslararası standartta tesis ve Türkiye’nin branşa özel ilk spor lisesini kuran, yetenek seçimi modelini hayata geçiren federasyon başkanı.

Nihat Tazearslan - Hatay Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı (Süper Lig kulübü)- Hatay

Azize Tanrıkulu - 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları ikincisi, Avrupa şampiyonu eski milli tekvandocu, –İstanbul

Erman Kunter - Basketbol Milli Takım önceki baş antrenörü, Fransa’nın Cholet takımını Fransa Süper Lig şampiyonu yapan antrenör, sayı kralı eski Beşiktaş ve Fenerbahçeli basketbolcu, -Fransa

Turgay Büyükkarcı - Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı - İzmir

Sedat Doğan - Galatasaray Kulübü eski Başkan yardımcısı, TFF’nin verdiği hak mahrumiyeti cezasını AİHM’ye taşıyıp, TFF’ de ki yapısal sorunları gündeme getiren hukukçu

Ferit Sezer - Döşemealtı Kırkgöz Spor Kulübü Başkanı Antalya

Lemi Çelik - Trabzonspor ve milli takım futbolcusu, KTÜ, – İstanbul

Hasan Eligül - Belediye Gençlik ve Spor Kulübü (Voleybol, engelli, özel sporcular, güreş) - Çorlu

Av. Sinan Barut - Hentbol ve voleybol kulüp başkanı

Erdağ Karakuş - Beden Eğitimi Öğretmenleri Dernekleri Federasyonu Başkanı - Ankara

Umut Çevik - Spor Yazarı, Ankara

Barış Orhunbilge - Altınordu Spor Kulübü CEO’su-İzmir TFF 1. Lig IZMİR

Ali Öcal - Spor Yazarı- Ankara

Ali Nihat Yazıcı - Satranç Federasyonu önceki Başkanı, Uluslararası Satranç Federasyonları Birliği üyesi, – Ankara

Nilüfer Sanvar - Yüzme Federasyonu Önceki Başkanvekili

Erdem Göksel - BJK Bedensel Engelliler Spor Şubesi Genel Menajeri, Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi,Beşiktaş Engelliler Eğitim Spor ve Turizm Derneği Başkanı, CHP Spor Kurulu Genel Yönetim

Ayşe Sarıkaya - Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı, İl Yüzme Hakemi

Kılıçdaroğlu Türk spor camiasının önemli isimleri ile görüştü - Resim : 1

Kemal Kılıçdaroğlu'nun toplantıda yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle:

"Sporsuz bir yaşamı düşünmek mümkün değil. İnsan varsa ve biz doğanın bir parçasıysak sporsuz bir yaşam mümkün değil. Sporu elbette ki her birimiz değişik alanlarda, değişik zamanlarda, değişik yerlerde, okulda, bazen evde, bazen spor salonunda bir şekliyle yapıyoruz.

Ama tabi bunun birde amatör sporun dışında birde profesyonel dediğimiz bir alan var özellikle uluslararası yarışmalar. Bir arkadaşımız yanlış hatırlamıyorsam ifade etti yumuşak güç diye. Türkiye’nin bütün dünyada tanınması, bayrağının göndere çekilmesi, İstiklal Marşının okunması. Hepimiz oturduğumuz evde, odalarda televizyonda bunu izlerken gururlanıyoruz. Dolayısıyla bütün dünyanın izlediği bir başarıyı biz elbette ki büyük bir sevinçle karşılıyoruz ama son zamanlarda yaşanan bazı sorunlar var, özellikle spor dünyasında yaşanan sorunlar var. O konuda da arkadaşlarımız gerçekten önemli bilgiler verdiler.

Bakıldığı zaman siyaset kurumunun spora gerekli desteği verdiği kanısında değilim. Önce siyaset kurumunu bu bağlamda eleştirmemiz gerekiyor. Yeterli kaynağı ayırdığı kanısında da değilim. Dolayısıyla yeterli eğitimi verdiği kanısında da değilim."

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu