İşte Sarıgül'ün partisinin ismi ve logosu

Türkiye Değişim Hareketi'ni başlatan Mustafa Sarıgül, partisinin ismini ve logosunu tanıttı.

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, lideri olduğu Türkiye Değişim Hareketi (TDH) partisinin logosunu ve müziğini basına tanıttı. Sarıgül'ün partisinin ismi Türkiye Değişim Partisi oldu. Logosunda ise iki kalp ve kalpleri bağlayan bir yıldız yer alıyor.

Beşiktaş’ta bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Mustafa Sarıgül, partililerine seslenerek, “Yurdumuzun sorunlarına, problemlerine çare bulan göreceksiniz tek biz olacağız. Neden? Bugüne kadar Ankara’da konuşması gerekenler konuştu. Muhalefette konuştu, iktidarda konuştu. Ülkenin geldiği nokta ortada bundan sonra siz konuşacaksınız" dedi.

Sarıgül, şöyle konuştu: "Kar altında 14 sene bekledim, kolay değil 14 sene. Başımızı dik tuttuk boy verdik, 14 yıldır harekettik şimdi bugün inşallah bereket olacağız. Ama türkümüzün formatı şöyle değişiyor, türkümüze artık şöyle diyoruz; ‘her tarafı allı morlu, güller açar türlü türlü, bu fırtına dünden belli baş edeceksiniz’. Baş edeceğiz hiç merak etmeyin sevgili dostlarım, değişim 15 dakika sonra kurumsallığıyla bütün dünya ile buluşacak. Siyasetin bir kere yapılış şeklini değiştireceğiz. Türkiye Değişim Hareketindeki her arkadaşım saygıyla, sevgiyle karışacak. Siyasette eleştirilerimizi yaparken bile kalitemizi koruyacağız. Bize oy vermeyi düşünmeyenler bile ‘bravo, bunlar siyasete nezaket getirdi, kalite getirdi, bunlara oy verilir’ diyecekler. Siyasetin rekabet olduğunu, kavga olmadığını bütün ulusumuza haykıracağız. Nasıl 80 öncesi rahmetli Ecevit, Erbakan Hoca, Sayın Demirel, Sayın Özal ile tartışmalar vardı ama sinkaflı konuşmalar yoktu. O nezaketi ve zarafeti Allah izin verirse ülke siyasetine biz taşıyacağız. Ana ilkelerimiz tek tek anlatmak istiyorum. Cumhuriyetin değerlerini geliştirerek koruyacağız, evrensel hukuk değerlerine bağlı kalacağız, inançlara saygılı laikliği yaşatacağız. Üretimi destekleyeceğiz, sanayicimizi, esnafımızı, tüccarımızı destekleyeceğiz. Alın teri ve emeğin hakkını koruyan ülkemizin en demokratik kitle partisi biz olacağız. Ezberleri bozmaya ‘bismillah’ diyerek fark yaratmaya geliyoruz. Başaracağız, dikeni battığı yerden siz çıkaracaksınız."

Partinin müziklerini tanıtan Sarıgül, "Biz değişim partiyiz", "Çare Sarıgül geliyor", "Zamanı geldi" isimli şarkıları salondakilere dinletti.

İki kalp ve bir yıldızdan oluşan parti amblemini tanıtan Sarıgül, "Akademisyenlerimiz, grafikerlerimiz çalıştı logomuzun üzerinde. Logomuzun bir öyküsü var, bir tarafta Anadolu var, yanında bir de yıldızımız var. Bugünden sonra partimizin logosunu herkesle paylaşacağız. Bundan sonra kalbimiz bütün Türkiye için atacak." diye konuştu.

İLK ROZET SARIGÜL’E

Toplantının sonunda Sarıgül “Ankara’da paylaşacaktım ama dayanamadımö diyerek partisinin “Değişim geliyorö, “Zamanı geldiö isimli müziklerini tanıttı. Türkiye Değişim Partisi’nin ilk rozetini İstanbul İl Başkanı Yusuf Bolat, Mustafa Sarıgül’e taktı. Programın sonunda Sarıgül il başkanlarıyla birlikte sahnede hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sarıgül, partiyi resmi olarak 20 Aralık'ta kuracaklarını duyurdu.

Etiketler
Mustafa Sarıgül Türkiye