Kenan Nuhut: Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2021 yılı bütçesinin gençlere ve spora gitmesi için takipçisi olacağız

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2021 yılı bütçesine ilişkin açıklama yaptı.

Kenan Nuhut: Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2021 yılı bütçesinin gençlere ve spora gitmesi için takipçisi olacağız

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2021 yılı bütçesine ilişkin açıklama yaptı.

Kenan Nuhut açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Sporun içinde ki ahlak kavramı ve eğitim ilkesi olarak kabul edilen fair-play; saygı,hoşgörü, centilmenlik, erdemlilik,dürüstlük gibi insani özellikleri içeren ve sporunda özünü oluşturan niteliklerle beraber, eğitim aracılığıyla bireylere kazandırılması, sporun geleceği için de önem taşımaktadır.

Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk kültürünü çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda Türk İnkılâbının bir unsur olarak spor faaliyetlerine de önem vermiş, bu yöndeki çalışmaları aslî ve vatanî bir görev kabul etmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim.” sözleriyle sporun ve aynı zamanda sporda ahlakın bugünki adıyla fair playın önemini dile getirmişti. Sporun her branşının yapılmasını ve başarı elde edilmesini Türk milletine tavsiye etmiştir. Atatürk, genç nesilin bilimin ışığında ruhen, ahlâken, zihnen ve bedenen çok iyi bir konumda olmasını istemiş, bu uğurda spor faaliyetlerine ve sporculara büyük değer vermişti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Yaşamın her alanında kültüre,sanata, spora, eğitime büyük önem veren, geleceği gören büyük bir liderdi. Milli mücadele sonrası oluşan tüm zorlu koşullara rağmen spora olan desteğini hiçbir zaman esirgemedi.

Sporun önemini bile bir Genel Başkan ile çalışıyoruz

"Sporun önemini bilen bir Genel Başkan ile çalışıyoruz, Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu Spora büyük önem veriyor Türk gençliğini iyi yetişmesinde sporun önemini her defasında vurguluyor bu doğrultuda CHP olarak parti politikalarımızda Spora büyük önem veriyoruz ve CHP iktidarında Türk Sporu hak ettiği yere gelecektir ,tüm branşlarda başta olimpiyat olmak üzere iddialı olacağız
Sporun 18 yılda siyasallaşması sonuçunda başarıya ülke olarak hasret kaldık yeniden Türk sporu dünyada adından söz ettireceği günler yakındır CHP iktidarında o güzel günler gelecektir.

TBMM’de görüşülen Gençlik ve Spor Bakanlığı 2021 yılı bütçesi hayırlı olsun umarım yaklaşık 23 milyar TL olan Gençlik ve Spor Bakanlığının bu bütçesi Gençlere ve spora gider bu bütçe’nin kullanılmasında kamu adına takipçi olacağız."