CHP'li Topal: Cumhurbaşkanı sokaktaki açlığı görmezden geliyor

CHP 24. Dönem Amasya Milletvekili Ramis Topal, "Kendi vatandaşına yardım yapmayan, kredi kullandırarak daha da borç batağına sokan iktidar neyin çabasındadır?" diyerek AKP'yi eleştirdi.

CHP'li Topal: Cumhurbaşkanı sokaktaki açlığı görmezden geliyor

CHP 24. Dönem Amasya Milletvekili Ramis Topal, "Kendi vatandaşına yardım yapmayan, kredi kullandırarak daha da borç batağına sokan iktidar neyin çabasındadır?" diyerek AKP'yi eleştirdi.

CHP 24. Dönem Amasya Milletvekili Ramis Topal'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

Ülkemizde yaşanan ekonomik darboğazda milyonlarca kişi işsiz kalmış, on binlerce esnaf dükkânını kapatmış, millet faturalarını ödeyebilmek için bankalarda kredi kuyruğunda, İş-Kur kapısında yatıp kalkan insanları görmüyor musunuz?

Öğrencilik döneminde KYK tarafından öğrencilere dağıttığınız kredileri geri istiyorsunuz, peki o çocuklara işin var mı, geçimini neyle sağlıyorsun diye hiç sordunuz mu?

İş bulamıyorum KYK borcumu ödeyemiyorum, borcumu silmiyorlar iş de vermiyorlar ben ne yapıyım diyen gençlerin feryadını bir tek biz mi duyuyoruz? İnsanlar borcu borçla kapatmaya çalışıyoruz diyorlar vatandaşın artan borç miktarına bakmıyor musunuz?

Tarım Kredi kooperatifine borcunu ödeyemeyen çiftçinin tarlasının, traktörünün haczedilmesi sizi mutlu mu ediyor? Milleti balkonlara çıkarıp alkışlattığınız sağlıkçılara seçim meydanlarında sözünü verdiğiniz 3600 ek gösterge neden verilmiyor, virüs bulaşan sağlıkçıların neden maaşları kesiliyor, 12 bin sağlıkçı alacağız dediniz atamalar neden gerçekleşmiyor?

Eş durumundan tayini gerçekleşmeyen birbirinden ayırdığınız ailelerin mutsuzluğundan haz mı duyuyorsunuz? Uzaktan eğitime geçilmesiyle evinde interneti bilgisayar yâda tableti olmayan çocukların eğitim hayatlarına devam etmesi için ne yaptınız?

Öğretmeni tarafından çocuğu derslere katılmıyor diye aranan velinin bilgisayar alacak paramız yok cevabı benim yüreğimi sızlatıyor sizin yüreğiniz sızlamıyor mu? Kendi vatandaşına sen kendi başının çaresine bak dercesine davranan iktidar kendi ülkesindeki açlık ve yoksulluğu bankalardan verdiği kredilerle çözeceğini düşünerek hareket ediyor. Borcu borçla kapatmak devlet politikası oldu resmen. Pandeminin başlangıcında 25 bin lira kredi verdiğiniz esnafın hali nasıldır diye merak ediyor musunuz?

Kısa çalışma ödeneği ile asgari ücretin yarı rakamı olan 1177 liraya evine gönderdiğiniz çalışan işçilerin geçimini nasıl sağladığını hiç merak etmiyor musunuz? Çatıya çıkıp iş yeri tabelasını kırarak yanımda 70 kişi çalışıyor hiç birimiz evimize ekmek götüremiyoruz diyen esnafın sesini de duyacak mısınız?

Başka ülkelere hazine kaynaklarını karşılıksız sunanlar kendi vatandaşı için yine kendi vatandaşından sms ile 10 lira isteyebiliyor. Tüm bunlar olurken Cumhurbaşkanın imzasıyla resmi gazetede yayımlanan kararname ile Suriye’ye 100 bin ton un ve 10 bin ton nohut ile mercimek yardımında bulunlacak.

Buğday, hububat ve diğer baklagilleri ekimi düşük ihtiyacımızı karşılamıyor diye ülkemizdeki alım fiyatının %30 daha fazlasına 9.8 milyon ton buğday ithal ederken bu neyin bonkörlüğüdür. Bir tarafta har vurup harman savuranlar, diğer tarafta askıda ekmek kampanyası başlatıyoruz diye boyboy reklam yapanlar.

Etiketler
Amasya Kredi Milletvekili